Vetoa päättäjiin Panda-passilla: Konkretiaa Johannesburgin huippukokouksen päätöksiin

Ensimmäinen suomalainen Pandapassi-kampanja avataan tänään keskiviikkona 14.8. Johannesburgissa 26.8.-4.9. pidettävän kestävän kehityksen huippukokouksen tiimoilta. Rekisteröitymällä Pandapassin haltijaksi kuka tahansa voi lähettää suomalaisille päättäjille sähköisesti toiveensa siitä, että Suomi toimii Johannesburgissa kestävän kehityksen puolesta.

Pandapassilla voi tukea myös WWF:n muita kansainvälisiä kampanjoita, ja jatkossa Suomen WWF toteuttaa myös muita suomalaisia sähköisiä kampanjoita.

WWF:n Pandapassi-vetoomuksessa on valmis teksti, jossa todetaan, että Johannesburgin kokous on tilaisuus Suomelle vahvistaa edelläkävijän rooliaan kestävän kehityksen kärkimaana. Viestissä korostetaan energiantuotannon ja vesihuollon merkitystä.

Energiantuotannon osalta tulisi sopia siitä, että vuoteen 2010 mennessä 10 % maailman energiasta tuotetaan uusilla uusiutuvilla energialähteillä. Tämän lisäksi tarvitaan myös toimintaohjelma, joka pyrkii puolittamaan maailman köyhien määrän vuoteen 2015 mennessä antamalla mahdollisuuden käyttää puhtaita, edullisesti saatavilla olevia ja luotettavia energiapalveluja.

Vesihuollon osalta tulisi sopia siitä, että vuoteen 2015 mennessä puolitetaan turvallista juomavettä ja saniteettipalveluja vailla olevien määrä suojelemalla raakaveden lähteinä käytettäviä vesistöjä ja edistämällä niiden oikeudenmukaista ja järkevää käyttöä.

Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöosasto on tukenut Pandapassi-työkalun kehittämistä, jotta kansalaiset voisivat vaikuttaa Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokouksen päätöksiin.

Kestävän kehityksen huippukokousta koskevat Pandapassi-viestit lähetetään ympäristöministeri Jouni Backmanille, ulkomaankauppaministeri Jari Vilénille ja kehitysyhteistyöministeri Suvi-Anne Siimekselle. Ministereitä “varoitetaan” saapuvista sähköposteista, jotta ministeriöissä vältytään atk-ongelmilta.

“Pandapassi antaa mahdollisuuden vaikuttaa vaikeiltakin tuntuviin ja muissa maissa tapahtuviin ympäristöasioihin, sillä usein kaukaisilta tuntuvilla ympäristöpäätöksillä on konkreettisia vaikutuksia kaikkien arkipäivään”, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen, joka myös osallistuu Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokoukseen. “Emme halua tukkia päättäjien sähköposteja, vaan avata sähköisen viestinnän avulla uusia mahdollisuuksia kansalaisyhteiskunnan kehittymiselle”, toteaa tiedottaja Laura Saarilahti Pandapassista, jota kansainvälinen WWF on menestyksekkäästi käyttänyt jo vuosia.

Pandapassilla voi tehdä todellisia ekomatkoja!

Pandapassin avulla voit allekirjoittaa vetoomuksia, lähettää sähköpostia ja kirjeitä päättäjille, lahjoittaa rahaa tai lähettää sähköpostikortin. Panda-passi on henkilökohtainen kuten oikea passikin. Ideana on liikkua virtuaalikartalla ympäri maailmaa ja kerätä passiin leimoja, joita saa osallistumalla suojelukampanjoihin. Suojelukohteet esitellään lyhyesti, ja matkailijalle tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja kampanjoida tietyn alueen, eläimen tai yleismaailmallisen aiheen, kuten merien, puolesta. Toiminta on tehty mahdollisimman helpoksi.

Lisätietoja Johannesburgin kokouksesta ja WWF:n vaatimuksista:

suojelujohtaja Jari Luukkonen, 040 585 0020,

[email protected]

L

isätietoja Pandapassista:

tiedottaja Laura Saarilahti, 040 556 9860,

[email protected]

Siirry Pandapassiin