Maailman ympäristöpäivänä 5.6. soudetaan Itämeren puolesta

Akademiska Roddklubben (ARK) ja WWF järjestävät soututapahtuman Itämeren puolesta torstaina 5.6. Helsingin soutustadionilla. Ympäristösoutu on yrityksille, yhteisöille ja muille porukka-joukkueille tarkoitettu leikkimielinen kilpailu, joka käydään kirkkoveneillä.

Joukkueeseen tarvitaan 10-14 soutajaa ja perämies. Soutumatka on 700 metriä. Jokainen joukkue soutaa alkuerän, jonka perusteella parhaat pääsevät finaaliin. Finaalissa ratkotaan kuka ottaa Helsingin ympäristösoutuherruuden vuonna 2003.

“Tapahtuma antaa yrityksille erinomaisen tilaisuuden kehittää yhteishenkeä ja hioa tiimityötä käytännössä. Kirkkovenesoudun menestymisen salaisuus on samanlainen kuin Itämeren pelastamisen resepti: kova tahto ja saumaton yhteistyö”, sanoo WWF:n viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist.

“Vesi on kautta aikojen ollut ihmiselle elintärkeä kuljetus- ja liikkumisväylä. Tämänvuotisen ympäristösoudun tavoitteena on herättää ihmiset näkemään meremme puhtauden ja hyvinvoinnin tärkeys – ja mikä sen parempi paikka kuin vesillä!”, sanoo Kjell Karlsson ARK:sta.

Kilpailu pidetään Helsingin Soutustadionilla Taivallahdessa torstaina 5.6.2003 alkaen klo 14.00. Tapahtuma päättyy noin klo 19.00. Ympäristösoudun kilpailumaksu on 1000 euroa joukkueelta. Hintaan sisältyy kisan lisäksi juoma- ja ruokatarjoilu. Kannustusjoukot voivat kisapaikalla ostaa virvokkeita ja syötävää kisateltasta ja nauttia merellisestä ilmapiiristä sekä upeasta näköalasta.

Operaatio Merenneito käynnistyy tänä keväänä kolmannen kerran. Suuroperaation tavoitteena on saada kuriin rehevöitymistä aiheuttavat päästöt, estää Itämeren öljyonnettomuudet, suojella rannikon ja saariston perinneympäristöjä ja pelastaa Itämeren uhanalaiset lajit, kuten merikotka ja Saaristomeren itämerennorppa.

Jokaisesta osallistumismaksusta (1000 euroa/joukkue) käytetään vähintään 200 euroa Operaatio Merenneitoon, WWF:n suurkampanjaan Itämeren suojelemiseksi. Operaatio Merenneidon ohella kisan tuotto käytetään ARK:n kilpailutoiminnan tukemiseen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset internetissä:

www.ark-rowing.fi, [email protected]

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Akademiska Roddklubben, Kjell Karlsson, 050 572 2318;
WWF, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, 0400 425 666, [email protected]