Keskon Pirkka-Team vei Helsingin ympäristösoutumestaruuden 2003

Akademiska Roddklubben (ARK) ja WWF järjestivät soututapahtuman Itämeren puolesta Maailman ympäristöpäivänä 5.6. Helsingin soutustadionilla. Parhaiten soutu kirkkoveneillä sujui jo alkuerissä vakuuttavasti edenneeltä Keskon Pirkka-Teamilta, toiseksi sijoittui Hartwall ja kolmanneksi Fortumin joukkue.

Kokat kohisivat ja aplodit raikuivat, kun joukkueet ottivat toisistaan mittaa Taivallahdella. Tiimihenkeä ja yhteistyöhalua tarvittiin, kun koko joukkue piti saada soutamaan samaan tahtiin – ja vielä huimaa vauhtia. Erityisesti yhteispeliä kysyttiin tiukoissa käännöksissä, joissa perämiehet viisailla ratkaisuilla saattoivat kääntää tilanteen joukkueensa eduksi. Strategiat oli monilla joukkueilla mietitty jo etukäteen, ja eteneminen varsin tyynellä Taivallahdella olikin sutjakkaa. Kaikki joukkueet olivat sonnustautuneet värikkäisiin kisa-asuihin.

Ympäristösoutu on yrityksille, yhteisöille ja muille porukkajoukkueille tarkoitettu leikkimielinen kilpailu kirkkoveneillä. Ympäristösoutuun osallistuivat Canonin, Fortumin, Hartwallin, Keskon, Sinebrychoffin, Lassila & Tikanojan, Nokian, Olvin, SFS Ympäristömerkinnän, WWF:n ja Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto YKL:n joukkueet. Kussakin joukkueessa oli 10-14 soutajaa ja perämies. Soutumatkaa oli vajaa kilometri, ja hurjimmillaan se taittui alle neljässä minuutissa.

Ympäristösoutu on osa WWF:n Operaatio Merenneitoa, kampanjaa Itämeren pelastamiseksi, ja sen tavoitteena on herättää ihmiset näkemään meremme puhtauden ja hyvinvoinnin tärkeys. Samalla se toimi virkistys- ja liikuntatapahtumana yrityksille.

“Tapahtumalla saatiin kerättyä lähes 5000 euroa WWF:n Itämeri-työtä varten. Operaatio Merenneidon ohella kisan tuotto käytetään ARK:n kilpailutoiminnan tukemiseen. Kirkkovenesoudun menestymisen salaisuus on samanlainen kuin Itämeren pelastamisen resepti: kova tahto ja saumaton yhteistyö “, tiedottaja Laura Saarilahti WWF:stä sanoo.

Kuva: Sari Grönlund
Kuva: WWF/Sari Grönlund
Kuva: Sari Grönlund
Kuva: WWF/Sari Grönlund
Kuva: Sari Grönlund
Kuva: WWF/Sari Grönlund
Kuva: Sari Grönlund
Kuva: WWF/Sari Grönlund
Kuva: Sari Grönlund
Kuva: WWF/Sari Grönlund

Lisätietoja:
Akademiska Roddklubben/Miia Isopahkala, puh. 041 532 6669, [email protected]
WWF/Laura Saarilahti, puh. 040 556 9860, [email protected]

www.ark-rowing.fi