WWF valmiina auttamaan Inkoon öljyonnettomuuden vahinkojen torjunnassa

WWF on valmiudessa auttamaan Inkoossa sattuneen öljyonnettomuuden vahinkojen torjunnassa. WWF:n edustajat ovat onnettomuuspaikalla Inkoossa, tarkoituksenaan lähteä keräämään öljyyn tahriintuneita lintuja.

Alustavien tietojen mukaan onnettomuusalueen läheisyydessä on neljästä viiteen öljyn tahrimaa joutsenta. WWF:n edustajat tarkastavat lintujen tilan ja tarpeen vaatiessa ottavat linnut huostaansa pesemistä varten.

Myös WWF:n vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot ovat käytettävissä tahriintuneiden rantojen puhdistustyössä, mikäli viranomaiset pyytävät apua. “WWF:n vapaaehtoisiin öljyntorjuntajoukkoihin on ilmoittautunut 2000 suomalaista. Meillä on valmiudet auttaa viranomaisia pitkälti käsityönä tehtävässä rantojen puhdistuksessa. Voimme kuitenkin toimia vain viranomaisten alaisuudessa eli odotamme avunpyyntöä”, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen.

WWF korostaa tämän päivän öljyonnettomuuden osoittavan, että kuntien öljyntorjuntavalmiutta on lisättävä suuronnettomuuksien varalta. Olennaisinta ovat öljyonnettomuuksien ehkäisytoimet kansainvälisellä, kansallisella ja paikallisella tasolla, ja niiden parantamiseksi WWF on tehnyt työtä jo usean vuoden ajan.

Lisätietoja:

WWF, suojelujohtaja Jari Luukkonen, gsm 040 585 0020