WWF tyrmistynyt: WWF:n merikotkarengastajat löysivät ammutun merikotkanpoikasen Ahvenanmaalla

WWF:n merikotkainventoijat löysivät pesäänsä ammutun merikotkan poikasen viime keskiviikkona Ahvenanmaan Föglössä. WWF on tyrmistynyt, että saaristoluontoomme olennaisesti kuuluvaa uhanalaista lajia kohtaan tunnetaan vihaa, joka purkautuu rikolliseen ja vastuuttomaan toimintaan. WWF antaa tukensa Ahvenanmaan viranomaisten toimille rikoksen selvittämiseksi ja syyllisen saattamiseksi edesvastuuseen.

WWF:n merikotkainventoijat löysivät ammutun merikotkan (Haliaeetus albicilla) poikasen 26.5. ja toimittivat poikasen ruumiin Ahvenanmaan maakuntahallitukselle (Ålands landskapsregering) jatkotutkimuksia ja -toimenpiteitä varten. Poikanen oli ammuttu haulikolla suoraan puun juurelta pesän läpi.

WWF ei halunnut aiemmin tiedottaa asiasta, jotta maakuntahallitus saa työrauhan asian selvittämiseksi. Maakuntahallitus päätti tänään tiistaina antaa asian poliisin tutkittavaksi. Asiaa käsitellään Ahvenanmaan lainsäädännön mukaisesti.

“Suomen rannikon merikotkakannan palauttaminen sukupuuton partaalta nykyiselle tasolle on vaatinut vuosikymmenten työn ja tuhansia työtunteja. Merikotkan poikasen tappo osoittaakin tyrmistyttävää välinpitämättömyyttä luontoa ja saaristoluontoon kuuluvia ainutlaatuisia lajeja kohtaan”, sanoo Suomen WWF:n merikotkatyöryhmän puheenjohtaja Torsten Stjernberg. “Suojelutyön ja valistuksen ansiosta asenteet merikotkaa kohtaan ovat viime vuosikymmeninä muuttuneet myönteisiksi. Toivon, että tämä tapaus ei ole osoitus siitä, että petoviha nostaa jälleen päätään.”

Suomen rannikon ja saariston merikotkakanta on viime vuosina vahvistunut, mutta merikotka vaatii silti edelleen suojelua. Viime vuonna Suomen WWF:n merikotkarengastajat löysivät laskennoissaan 205 merikotkan poikasta.

Lisätietoja:

Suomen WWF, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, puh. 0400 425 666