WWF:lle harvinaista kuvamateriaalia sumatrantiikeristä

WWF:n asettama kamera tallensi harvinaista herkkua kävelyretkellä olleesta, erittäin uhanalaisesta sumatrantiikeristä. Indonesian viidakkoon asennetun kameran salamavalosta ärsyyntynyt iso kissa hyökkäsi kameran kimppuun, ja yhteenotosta selviytynyt kamera kuvasi muun muassa tiikerin kitaa sisäpuolelta.

Kuvasarja julkaistiin tänään osoitteessa www.worldwildlife.org/cameratrap, ja sitä päivitetään jatkuvasti uusilla, Sumatralta otetuilla valokuvilla. Kameroissa on infrapunalaukaisimet, jotka aktivoituvat eläinten ruumiinlämmön vaikutuksesta.

Villeistä sumatrantiikereistä (Panthera tigris sumatrae) on vähän kuvia, koska eläimiä jäljellä vain noin 400 yksilöä. Sumatralla on 30 WWF:n kameraa, joilla pyritään selvittämään tiikereiden elinalueita sekä alueita, jotka ovat tärkeimpiä niiden suojelun kannalta. Nyt julkaistu kuvasarja otettiin uudessa Tesso Nilon kansallispuistossa, joka nimettiin WWF:n ponnistelujen tuloksena viime vuonna suojelualueeksi.

Sumatrantiikereitä uhkaa erityisesti elinalueiden menetys ja salametsästys. Laji saattaa kuolla sukupuuttoon vielä tällä vuosisadalla, jollei Indonesiassa ryhdytä pikaisesti suojelutoimiin.

Indonesia on menettänyt jo kaksi tiikerin alalajia: balintiikeri (Panthera tigris balica) kuoli sukupuuttoon 1940-luvulla ja jaavantiikeri (Panthera tigris sondaica) 1980-luvulla. Kolme maailman kahdeksasta tiikerin alalajista on hävinnyt 70:n viime vuoden aikana, ja loput viisi ovat uhanalaisia.

Korkearesoluutiokuvia Sumatran viidakosta saatavilla WWF USA:sta Jan Vertefeuillelta, sähköpostiosoitteen alkuosa on janv ja loppuosa @wwfus.org