Suomalainen kesäidylli valokuvaaja Yann Arthus-Bertrandin silmin

Helsingin Juhlaviikkojen yhteydessä järjestettävään Maa ilmasta -näyttelyyn on liitetty uusi kuva Itämerestä. Kuvallaan Arthus-Bertrand haluaa kiinnittää huomiota Itämeren tilaan. Kuvasta on näyttelyn infoteltassa myynnissä myös juliste. Jokaisesta myydystä Itämeri-julisteesta menee 5 euroa WWF:n Itämerityöhön.

Saareke Itämeressä Barösundin ja
Porkkalan välissä, Suomi (64°00 P –
24°20’ I). www.yannarthusbertrand.com

Helsingin juhlaviikkojen järjestämään Maa ilmasta -näyttelyyn on tähän mennessä tutustunut arviolta 100.000 ihmistä. Valokuvaaja Yann Arthus-Bertrandin kesäkuussa ottama uusi Itämeri-kuva on liitetty näyttelyyn torstaina 4.8. Näyttely on avoinna Lasipalatsinaukiolla 18.9. asti 24 tuntia vuorokaudessa ja sinne on vapaa pääsy.

Kesäkuussa näyttelynsä Helsingissä avannut ranskalaisvalokuvaaja kävi kuvauslennolla pääkaupungin yllä sekä saaristossa. Lennolta otetussa kuvassa on Barösundin ja Porkkalan välissä sijaitseva idyllinen saari punaisine mökkeineen. Itämeri-kuva ripustetaan näyttelyn infoteltan välittömään läheisyyteen Lasipalatsinaukiolla.

Monta tapaa osallistua WWF:n Itämerityöhön Juhlaviikoilla

Itämerellä on tänäkin kesänä havaittu laajoja yhtenäisiä sinilevälauttoja, etenkin varsinaisen Itämeren merialueilla. Myös saaristossa on tehty levähavaintoja. WWF muistuttaa, että myrkylliset sinilevät ovat merkki Itämeren rehevöitymisestä ja huonosta tilasta. Itämeren suojelutoimia on entisestään tehostettava.

Juhlaviikkojen yleisö voi osallistua Itämeren suojeluun usealla tavalla. Maa ilmasta -näyttelyssä on mahdollisuus äänestää mielestään vaikuttavinta valokuvaa tekstiviestillä. Helsingin juhlaviikkojen kuvataideohjelman partneri Fonecta lahjoittaa 5 senttiä / äänestäjä WWF:lle.

Kaikkiin Juhlaviikkojen tapahtumiin voi Lippupisteestä ostaa erityisen Itämerilipun. Itämerilippu on normaalihintainen lippu, jonka hintaan lisättävät 2 euroa menevät lyhentämättöminä WWF:n Itämerityöhön.

Juhlaviikkojen nettisivuilla voi käydä klikkautumassa Itämeren ystäväksi ja saada samalla vinkkejä siitä, mitä jokainen henkilökohtaisesti voi tehdä Itämeren tilan parantamiseksi.

Yann Arthus-Bertrand: Maa ilmasta – elävän planeettamme muotokuva. Helsingin juhlaviikkojen suurnäyttely Lasipalatsinaukiolla 17.6.-18.9. Näyttely on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja siihen on vapaa pääsy. Infoteltta on avoinna päivittäin klo 10-20. Itämeri-juliste tulee myyntiin maanantaina 8.8.

Lisätietoja näyttelystä: Helsingin juhlaviikot, tiedottaja Marja Istala Kumpunen, puh. (09) 6126 5132, 050 555 3551, [email protected]
Lisätietoja WWF:n Itämerityöstä: WWF, tiedottaja Laura Saarilahti, puh. (09) 7740 1074, 040 556 9860, [email protected]
Internet: www.helsinginjuhlaviikot.fi, www.yannarthusbertrand.com