Tosi-TV ainutlaatuisten luontokohteiden pelastamiseksi alkaa WWF:n ja Animal Planetin uudessa sarjassa

WWF ja Animal Planet -satelliittikanava aloittavat uuden Planet Action -sarjan, jossa seitsemän vapaaehtoisen luonnonsuojelijan tiimi työskentelee kuudessa luonnonsuojeluhankkeessa eri puolilla maailmaa. Jokaisessa hankkeessa yritetään ratkaista ongelmia, jotka uhkaavat uhanalaisia lajeja ja ainutlaatuisia ekosysteemejä. Suomalaiset voivat nähdä kuusiosaisen sarjan ensimmäistä kertaa tänään torstaina 4.5. klo 21.00.

Planet Action -sarjassa vapaaehtoiset luonnonsuojelijat kohtaavat vakavia todellisia luonnonsuojeluongelmia kuten saastumista, ilmastonmuutoksen aiheuttamia haittoja, metsienhakkuita ja kestämättömiä kalastustapoja. Luonnonsuojelutyön todellisuutta korostavat budjettiongelmat, tiukat aikataulut ja työ hankalien yhteyksien päässä. Suojeluhankkeisiin kuuluvat muun muassa puiden istutus Borneossa orankien elinalueiden turvaamiseksi ja merinahkakilpikonnien pelastaminen Panamassa.

Sarjan tavoitteena on innostaa tavallisia ihmisiä huomaamaan, että jokainen voi toimia uhanalaisten lajien ja elinympäristöjen puolesta. Samalla sarjalla lisätä ymmärrystä siitä, että haasteellisten luonnonsuojeluongelmien ratkominen edellyttää huomattavasti nykyistä suurempaa panostusta ja tukea.

Sarjan vapaaehtoiset luonnonsuojelijat ovat kotoisin Venezuelasta, Vietnamista, Ruotsista, Australiasta, Brasiliasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. WWF:n asiantuntijat neuvovat ja auttavat tiimiläisiä jokaisessa tehtävässä, samalla kun he kuitenkin joutuvat itse selviytymään työn rankoista haasteista, kuten äärimmäisistä olosuhteista, vieraista kulttuureista ja luonnonsuojeluun kielteisesti suhtautuvien vihamielisistä asenteista.

Sarjan tuottajat ovat Peach Gibson ja Mark Wild Animal Planet International -yhtiöstä ja Alex Gardiner ja Andrew Buchanan Granada Bristolista.

Suomessa Animal Planet -kanava on Canal Digitalin tarjoama maksullinen kanava ja sen voi nähdä digi-, kaapeli- ja satelliittiverkoissa .

Sarjaa näytetään yhteensä kuuden viikon ajan aina torstaisin samaan aikaan ja uusinnat ovat perjantaisin klo 15.00 ja lauantaisin klo 12.00 ja 17.00.

Lisätietoja:

WWF Suomi, viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, 0400 425 666
Bettina Juhl, Discovery Networks Nordic, Tel: +45 70 202707