WWF kannustaa jazz-kansaa mukaan Itämeren suo­je­lu­työ­hön:

Jazz-artisti Bianca Morales viihdyttää lapsia Pori Jazz Kids Festivalin seremoniamestarina. Lavalla kuullaan myös luontoaiheisia lastenlauluja, joita Morales on julkaissut levyllisen yhdessä WWF:n kanssa. Jazzkadun esittelypisteessä WWF tarjoaa tietoa muun muassa yrityksille suunnatusta Green Office -palvelusta ja WWF:n Itämeri-työstä, jonka Porin kaupunki vastikään palkitsi.

WWF tuo Poriin erityisesti Itämeren suojelusanomaa. Porin kaupunki palkitsi 6.6. WWF:n Itämeren suojeluun liittyvästä työstä. Kaupungin ympäristölautakunta on vuodesta 1999 lähtien myöntänyt ympäristöpalkinnon ympäristönsuojelun hyväksi tehdystä merkittävästä työstä tai erityisistä ansioista ympäristönsuojelun saralla.

WWF:llä on käynnissä Operaatio Merenneito, WWF:n vuonna 2001 aloittama suuroperaatio Itämeren tervehdyttämiseksi. Operaation avulla tarjotaan kaikille suomalaisille mahdollisuuksia tukea Itämeri-työtä ja toimia itse Itämeren hyväksi. WWF-läiset kertovat esittelypisteessään Jazzkadulla esimerkiksi jokamiehen Itämeren suojeluvinkkejä. Lisäksi myynnissä on trendikkäitä WWF-tuotteita, joilla tuetaan järjestön monipuolista työtä luonnon ja ihmisten hyväksi.

Toinen WWF:n pisteellä vahvasti esillä olevista teemoista on Green Office. WWF:n Green Office on toimistoille tarkoitettu ympäristöpalvelu, jonka avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan ja samalla saavuttaa säästöjä materiaali- ja energiakustannuksissa. “WWF on tyytyväinen voidessaan tehdä yhteistyötä luonnon hyväksi eri yritysten ja organisaatioiden kanssa. Green Office -järjestelmä on hyväksi todettu työkalu, joka edistää konkreettisia ja tuloksellisia ekotekoja. Mukana Green Office -verkostossa on erilaisia vastuunsa kantavia organisaatiota, kuten Kotkan Satama, VVO ja Suomen Liikunta ja Urheilu. Myönteinen viesti meille WWF:ssä on, että Green Office -verkosto kasvaa jatkuvasti ja toiminta kehittyy sen mukaisesti”, Green Office -asiantuntija Helka Julkunen WWF:stä sanoo.

Ympäristöteema näkyy ja kuuluu Pori Jazzeilla myös Bianca Moralesin iloisten, mukaansatempaavien laulujen muodossa. Bianca Morales, Beem Records ja WWF ovat tuottaneet yhdessä “Yhteinen maailmamme” -levyn, joka julkistettiin kesällä 2005 Pori Jazzeilla. Biancan kappaleista päästään nauttimaan tänäkin kesänä Pori Jazz Kids Festivaleilla 15.–19.7.

Tärkeän aiheensa lisäksi jokainen Biancan laulu edustaa omaa musiikkityyliään nykyajan räppi- ja teknorytmeistä perinteisiin cha-cha-, calypso-, polkka- ja valssirytmeihin. Jokainen 14 laulusta on erilainen musiikillisesti ja sisältää opettavan, hauskan, eksoottisen ja/tai jännittävän kertomuksen. Levyllä lapsia tervehtivät muun muassa panda, norsu ja pingviini. Musiikin myötä tutustutaan sademetsään ja päästään seikkailemaan delfiinien kanssa. Levyä voi ostaa 10 euron hintaan osoitteesta www.wwf.fi.

WWF:n piste sijaitsee Jazzkadulla ja on numeroltaan 135. Tervetuloa!

Kids Festivalin ohjelmisto: www.porijazz.fi, Kids Festival -linkki vasemmassa yläkulmassa