Ainutlaatuinen ilmastoilta

WWF ja Otava järjestävät keskiviikkona 6.9. Ilmaston muuttajat -illan, jossa arvostettu australialainen tiedemies Tim Flannery puhuu innostavasti ja kansantajuisesti ilmastonmuutoksesta, sen syistä ja historiasta sekä hillitsemiskeinoista. Aihepiiri on vaikea, mutta Flannery onnistuu erinomaisesti kuvaamaan syy- ja seuraussuhteet, jotka ovat johtamassa suureen ekokatastrofiin

Tim Flannery on arvostettu australialainen tiedemies, joka opettaa muun muassa Harvardissa. Sen jälkeen kun hänen uusin teoksensa Ilmaston muuttajat (The Weather Makers) ilmestyi vuonna 2005, Tim Flannery on kiertänyt lähes tauotta ympäri maailmaa puhumassa ilmastonmuutoksesta. Kirjan oikeudet on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Teos julkaistaan suomeksi 5.9.2006 ja yleisötilaisuus on Helsingissä 6.9. (ks. tarkemmat tiedot alla).

Suomessa WWF on tuottanut kirjaan jokamiehen ilmastovinkit, ja esipuheen on kirjoittanut WWF Suomen varapuheenjohtaja professori Peter Lund. Lund toteaa: ” Tim Flanneryn Ilmaston muuttajat on runsas tietopaketti ilmastonmuutoksesta ja siihen vaikuttavista luonnon omista ja ihmisen aiheuttamista tekijöistä. Teos on kokonaisvaltainen esitys sangen vaikeasta aihepiiristä, mutta se onnistuu erinomaisesti kuvaamaan syy- ja seuraussuhteet, jotka ovat johtamassa aikamme suurimpaan ekokatastrofiin. Flannery hyödyntää pohdinnoissaan uusimpia tieteellisiä tuloksia ja laajaa lähdeaineistoa.”

Kirjassaan ja luennolla Tim Flannery vastaa kysymyksiin: Mitä on ilmastonmuutos? Miten maapallon lämpeneminen vaikuttaa meidän elämäämme? Johtuvatko aiempaa rajummat myrskyt ja kuivuudet siitä? Ovatko nämä ilmiöt väistämättömiä? Miten me kaikki voimme toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Ilmaston muuttajat -ilta pidetään Helsingin yliopiston Arppeanum-salissa Snellmaninkatu 3, keskiviikkona 6.9. klo 18.00 alkaen. Tilaisuuteen osallistuu myös WWF:n Euroopan ilmasto- ja energiakysymysten johtaja Stephan Singer. Englanninkieliseen tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja sen jälkeen voi halutessaan ostaa Ilmaston muuttajat -kirjan ja saada siihen Tim Flanneryn nimikirjoituksen.