Kierrätä vanha matkapuhelin ja tue ilmastotyötä

Nokia ja WWF kampanjoivat kolme kuukautta matkapuhelinten kierrätyksen lisäämiseksi. Nokia tukee WWF:n ilmastotyötä kahdella eurolla jokaista palautettua puhelinta kohden. Nokia ja WWF yhteistyökumppaneinaan Suomen Posti ja kierrätysyritys Stena Technoworld käynnistävät joulukuun alussa kampanjan, jossa vanhat Nokian matkapuhelimet ja lisälaitteet voi palauttaa palautuskuorissa kierrätettäviksi.

Palautuskuorien jakelupisteinä kampanjassa ovat mukana edellä mainittujen yritysten lisäksi myös Gigantti- ja Markantalo -tavaratalot (ks. tarkemmin alla).

Kampanja kestää kolme kuukautta. Nokia tukee WWF:n ilmastotyötä kahdella eurolla jokaista kierrätyskuoressa palautettua Nokian matkapuhelinta tai lisälaitetta kohden.

”Matkapuhelinten kierrättäminen säästää luonnonvaroja, koska ne sisältävät runsaasti mm. erilaisia metalleja. Matkapuhelimen materiaalisisällöstä 65 – 80 prosenttia voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen. Lisäksi kierrättäjät ottavat talteen puhelimen energiasisällön käyttämällä muoveja polttoaineena, mikä nostaa talteenottoasteen jopa 90 prosenttiin. Kampanjan tärkein tavoite onkin tietoisuuden lisääminen siitä, että matkapuhelinten materiaalit sopivat kierrätykseen ja että matkapuhelimia voi kierrättää”, kertoo Nokian ympäristöasioista vastaava johtaja Kirsi Sormunen.

”Kokeilussa palautuskuoria toimitetaan kuluttajille kolmella eri tavalla. Kampanjan tulokset auttavat selvittämään, minkä kanavien kautta matkapuhelimien palauttaminen tulevaisuudessa toimii parhaiten”, hän jatkaa.

“Puhelimien ja lisälaitteiden kierrätys on yksi Nokian ympäristötyön painopisteistä, ja yhtiö hoitaa oman osuutensa hyvin. Nyt me suomalaiset voimme käyttäytyä yhtä esimerkillisesti ja palauttaa vanhat puhelimet ja lisälaitteet kierrätykseen”, kannustaa WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. “Kampanjalla annetaan myös lisäaikaa jääkarhulle, sillä se tukee WWF:n ilmastotyötä. Tavoitteenamme on pitää maapallon keskilämpötila alle kahden asteen nousun verrattuna esiteolliseen aikaan. Vain näin voidaan estää todellinen ilmastokaaos, johon kuuluu äärimmäisiä sääilmiöitä, luontotyyppien häviämistä ja sukupuuttojen aalto.”

Käytettyjen matkapuhelinten palautuskuoria jaetaan joulukuun alusta alkaen WWF:n tukijalehden välissä, valituissa Postin Turun alueen toimipaikoissa, Gigantti ja Markantalo -tavarataloissa kautta maan sekä suorapostituksina. Tampereen alueella postiluukkuihin jaetaan yhteensä noin 100000 palautuskuorta. Pääkaupunkiseudulla tehdään pienempi, kohdennettu jakelu. Kierrätyskuoria on saatavilla myös Nokia Aleksanterinkatu -liikkeessä osoitteessa Aleksanterinkatu 46, Helsinki.

Posti jakelee palautuskuoret ja huolehtii puhelinten palautuksesta. Kuoret palautetaan vastauslähetyksinä Stena Technoworldiin, joka huolehtii kierrätyksestä.

Kampanjan ulkopuolella puhelimia voi palauttaa kaikkiin Nokian huoltopisteisiin tai kunnan, operaattorin tai jälleenmyyjän ylläpitämään keräyspisteeseen.

Myös työpaikat voivat järjestää vanhojen puhelimien keräyksen. Tämän järjestämiseksi ota yhteyttä WWF:ään markkinointipäällikkö Anneli Alfthaniin, puh. 0400 414 590, anneli.aflthan(at)wwf.fi.

Lisätietoa kampanjasta löydät Nokian ja WWF:n verkkosivuilta.

Lisätietoa Nokian matkapuhelinten kierrätyksestä

Lisätietoja lehdistölle:

Nokia, Viestintä, Puh. 07180 34900, Sähköposti:press.office(at)nokia.com
WWF Suomi, Viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, 0400 425666

Tue WWF:n ilmastotyötä tekstiviestillä!

Kampanjan aikana voi tukea WWF:n ilmastotyötä kätevästi myös tekstiviestillä. Kirjoita viestiin WWF ilmasto ja lähetä numeroon 16550. Viestin hinta on 5.01 € ja sen voi lähettää Armaksen, Cubion, DNA:n, Elisan, GOMobilen, Kolumbuksen, Saunalahden, Soneran, Tele Finlandin, Zerofortyn ja ÅMT:n liittymistä.