Ravintola Ilmattaren HelsinkiMenulla 3000 euroa WWF:n Itämeri-työlle

Ravintola Ilmattaren keittiömestari Markus Maulavirta luovutti tänään WWF:lle reilun potin Itämeren suojelutyöhön. Herkuttelijat olivat puolen vuoden ajan voineet syömällä tukea luonnonsuojelua, sillä Ilmatar lahjoitti 5 euroa jokaista tilattua HelsinkiMenua kohden WWF:lle. Tänään julkistettiin myös Ilmattaren uusi HelsinkiMenu, jossa listalle on päässyt muun muassa särkitartar.

”Itämeri on osa suurta kokonaisuutta, joka merkittävästi vaikuttaa yleiseen hyvinvointiimme ja yhteiskuntamme terveeseen jatkumiseen. Me kuluttajat voimme omilla teoillamme ja valinnoillamme vaikuttaa ympäristömme hyvinvointiin ja niin mekin täällä Ilmattaressa teemme. Asiakkaamme ovat halunneet valinnoillaan osallistua myös tähän vaikuttamiseen suosimalla Ilmattaren HelsinkiMenua”, sanoi Markus Maulavirta tänään ravintola Ilmattaressa luovuttaessaan 3000 euroa WWF:n työlle Itämeren hyvinvoinnin edistämiseksi.

“WWF haluaa yhdessä Markus Maulavirran kanssa kannustaa syömään kalaa herkullisesti, terveellisesti ja ympäristöystävällisesti. Designhotelli Klaus K:n ravintolat osoittavat esimerkillisesti, ettei luonnonsuojelu ole ankeaa viherpiipertämistä vaan sen voi tehdä tyylikkäästi ja nautinnollisesti. Vuosi sitten WWF ja Maulavirta haastoivat yhdessä kaikki kotikokit toimiin maailman merien ja kestävien kalakantojen puolesta julkistamalla yhdessä oppaan ekologisesta kalaherkuttelusta. Sama haaste jatkuu yhä”, sanoo WWF:n meribiologi, tri Sampsa Vilhunen. ”Hoitokalastuksen lisäksi on tärkeää tunnistaa järvien rehevöitymiseen johtavat tekijät ja puuttua niihin”, muistuttaa Vilhunen.

WWF:n monipuolisen Itämeri-työn lisäksi Markus Maulavirta on ryhtynyt dragsfjärdiläisen Daphnia-liikkeen kummiksi tukemaan toimintaa, jossa pelastetaan paikallista järveä kalastamalla siitä särkiä. Maulavirta muistuttaa, että särki on puhdasarominen kala, joka oikein käsiteltynä tarjoaa makunautinnon. ”Särkihän on ollut varsin merkittävä ruokakala ennen kirjolohen uimista ruokapöytiimme. Me täällä Ilmattaressa haluamme ennakkoluulottomasti osoittaa särjen herkullisuuden ruokakalana. Olemme ottaneet särjen osaksi HelsinkiMenua, jonka yhteydessä siitä pääsee nauttimaan ja samalla tukee arvokasta särkiprojektia”, sanoo Maulavirta. Klaus K:n ravintolat lahjoittavat katiskoja Daphnia-projektiin, jotta liian suureksi kasvanut särkikanta saadaan kuriin. ”Katiskat on hankittu ympäristöperiaatteiden mukaan ja valmistettu käsityönä Mikkelin vankilassa.”

“Daphnia-kansalaisliike on pahoin rehevöityneen Dragsfjärdinjärven pelastusarmeija. Ensimmäisenä tavoitteenamme on kunnostaa järveä kalastamalla sieltä liiat särjet pois. Olemme iloisia, että Markus Maulavirta, sivistynyt villi, lähti mukaan tukemaan ideaamme luovuttamalla katiskoita. On myös upeaa, että halveksittu särki on nyt kivunnut Ilmattaren ruokalistalle. Särjestä saa hyvää ruokaa, kunhan joku guru näyttää ensin tietä. Tempauksessa yhdistyvät kotimaisen kalan ja luonnon suojelu uudella tavalla”, sanoo Kepa Tromp Daphnia-liikkeestä.

Lisätietoja antavat:
Klaus K, Ilmatar / keittiömestari Markus Maulavirta, puh. 020 770 4708
WWF / meribiologi Sampsa Vilhunen, 040 550 3854
Daphnia-liike / Kepa Tromp, gsm 040 743 8814

Lisää internetissä:
Ravintola Ilmattaren uusi HelsinkiMenu: http://www.ravintolailmatar.fi
Meren herkkuja, ole hyvä! – WWF:n kalaopas kuluttajalle: http://www.wwf.fi/kalaopas
Tietoa Daphnia-liikkeestä: http://www.dragsfjard.fi/daphnia/
Tietoa HelsinkiMenu-konseptista: http://www.finfood.fi/helsinkimenu