Frans Lantingin luontovalokuvien huutokaupalla tuetaan WWF:n työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Finlandia-talon Vuoden Luontokuva 2007 -gaalan yhteydessä 22.10. huutokaupataan kymmenen maailmankuulun luontokuvaaja Frans Lantingin teosta. Huutokaupan järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat ry, ja sen tuotolla tuetaan WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön monipuolista ja tuloksellista työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Hollantilaissyntyinen Frans Lanting on aikamme merkittävin luontokuvaaja, jonka kuvateosten aiheet ulottuvat Etelämantereelta sademetsiin. Erityisesti hän on tullut tunnetuksi yhtenä National Geographic -lehden arvostetuimmista valokuvaajista. Lantingon saanut monia kansainvälisiä tunnustuksia työstään: esimerkiksi palkinnot World Press Photo, the Sierra Club´s Ansel Adams Award, BBC Wildlife Photographer of the Year 1991 ja Sweden´s Lennart Nilsson Award.

Lanting on luontokuvien avulla saanut myös aikaan merkittäviä luonnonsuojelutekoja esimerkiksi Madagaskarissa ja Botswanassa. Hänen elämäntyönsä kulmakiveksi on muodostumassa teos LIFE – A Journey Through Time, jossa hän on luontokuvien avulla luonut visuaalisen esityksen elämän kehityksestä ja maailmankaikkeuden synnystä. Nyt huutokaupattavat kuvat ovat osa tätä harvinaista kokonaisuutta. Frans Lanting tuo valokuvanäyttelynsä Finlandia-talolle osaksi Vuoden Luontokuva 2007 -gaalaa. Hän on toiminut myös Vuoden Luontokuva 2007 -kilpailun päätuomarina. Finlandia-talon gaalaillan yhteydessä nähdään Frans Lantingin LIFE-multimediaesitys Euroopan ensi-iltana.

”Lantingin kuvat tuovat esiin luonnon kauneuden ja toisaalta haavoittuvuuden hätkähdyttävällä tavalla. Kiehtovat työt sopivat esimerkiksi yritysten tilojen sisustamiseen ja yrityksen yhteiskuntavastuun ja arvojen viestimiseen näyttävällä tavalla. WWF kiittää Frans Lantingia merkittävästä tuesta”, WWF:n pääsihteeri Timo Tanninen sanoo.

Huutokaupan avulla tuettava WWF:n ilmastotyö ulottuu kansainvälisistä neuvotteluista kotoisalle Saimaalle. WWF keskittyy ilmastotyössään vaikuttamaan valtioiden ilmasto- ja energiatoimiin. WWF:ää kuunnellaan kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. WWF työskentelee myös yritysten kanssa kestävän energiateknologian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämiseksi ja käyttöönottamiseksi. Tärkeintä on ilmastonmuutoksen ehkäisy, mutta myös sopeuttamista tarvitaan, koska ilmasto on jo lämmennyt. Tällaisia sopeuttamishankkeita WWF:llä on ainutlaatuisissa luontokohteissa, kuten Amazonin sademetsissä, arktisilla alueilla ja Indonesian koralliriutoilla ja myös Suomessa Saimaalla saimaannorpan suojelemiseksi.

Huutokaupattaviin teoksiin voi tutustua osoitteessa www.luontokuva.org/ilmasto. Tarjoukset teoksista voi lähettää WWF:n markkinointipäällikkö Anneli Alfthanille sähköpostitse, osoite on muotoa [email protected] Töiden lähtöhinta on 200 euroa. Teokset ovat nähtävissä Finlandia-talon näyttelyssä 22.10. klo 12.00 alkaen. Teoksista voi tehdä tarjouksia vielä näyttelyssä. Huutokaupan voittajat ilmoitetaan julkisesti Vuoden Luontokuva 2007 -gaalaillassa.

Suomen Luonnonvalokuvaajat ry on Euroopan suurin luontokuvajärjestö.

Lisätietoja:
Suomen Luonnonvalokuvaajat ry / toimitusjohtaja Jouni Klinga, gsm 0400 191348, [email protected]
WWF / viestintäpäällikkö Laura Tahkokallio, gsm 040556 9860, [email protected]

Frans Lanting: www.lanting.com, www.lifethroughtime.com
Vuoden Luontokuva 2007 -gaalailta ja -näyttely: www.luontokuva.org/hki
WWF:n ilmastotyö: www.wwf.fi/ymparisto/ilmastonmuutos/toiminta/