Kehitysmaat näyttävästi mukana Earth Hourissa

Tuhannet kaupungit Kiinasta, Intiasta ja kymmenistä muista kehitysmaista osallistuvat ensi lauantaina järjestettävään maailmanlaajuiseen ilmastotapahtumaan Earth Houriin. Tapahtumaan on nyt ilmoittautunut yhteensä 83 maata ja noin 2500 kaupunkia ympäri maailman. Osallistuvista maista yli puolet, 47 maata, on kehitysmaita. Myös näissä maissa sammuu kymmeniä maailmankuuluja maamerkkejä, kuten Egyptissä sijaitsevat Gizan pyramidit ja sfinksi.

Kehitysmaat ovat näyttävästi mukana lauantaina järjestettävässä valojensammutustempaus Earth Hourissa. Osallistumalla tapahtumaan ihmiset ja organisaatiot ilmaisevat huolensa ilmastonmuutoksesta ja vaativat päättäjiltä toimia sen hillitsemiseksi. 47 maata eli yli puolet osallistuvista 83 maasta on kehitysmaita. Viime vuonna kehitysmaita oli mukana vain yhdeksän. Yksittäisissä kehitysmaissa mukaan on ilmoittautunut jopa satoja kaupunkeja; esimerkiksi Filippiineiltä valot sammuvat lähes 300 kaupungissa.

WWF Suomen pääsihteeri Timo Tannisen mukaan kehitysmaiden näyttävä osallistuminen Earth Houriin on merkki niiden halusta toimia yhdessä teollisuusmaiden kanssa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. ”Teollisuusmaissa sanotaan, ettei ilmastonmuutokseen voida vaikuttaa niin kauan kuin kehitysmaat sekä Kiinan ja Intian kaltaiset nopeasti kehittyvät valtiot eivät ole vahvasti sitoutuneet yhteisiin toimiin. Earth Hourin suosio osoittaa, että myös näiden maiden kansalaiset haluavat päättäjiltä toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos kehitysmaat näyttävät halukkuutta toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, myös teollisuusmaiden on seurattava heidän esimerkkiään,” toteaa Tanninen.

Kiina, jolla on maailman nopeimmin kasvava talous, osallistuu näyttävästi Earth Houriin. Valot sammuvat lukuisista kuuluisista rakennuksista, kuten olympialaisista tunnetusta Pekingin kansallisesta stadionista Bird’s Nestistä sekä Shanghain Oriental Pearl Towerista. Shanghain kaupunginhallitus on virallisesti mukana tapahtumassa ja sammuttaa Earth Hourin aikana valot kaikista kunnallisista ja alueellisista hallintorakennuksista.

Intia on ensimmäistä kertaa virallisesti mukana Earth Hour -tapahtumassa. Mukana on lukuisia suuria kaupunkeja kuten Delhi ja Mumbai. Tapahtumaa tukee muun muassa maailmankuulu elokuvaohjaaja Amir Khan. Egyptissä valot sammuvat esimerkiksi Gizan pyramideista ja sfinksistä sekä Aleksandrian maailmankuulusta kirjastosta.

Earth Houriin on nyt ilmoittautunut mukaan noin 2500 kaupunkia ympäri maailman. Näiden joukosta löytyy kymmeniä pääkaupunkeja ja useita maailman suurimmista kaupungeista. Kaupungit Mexico Citystä Manilaan ja New Yorkista Lontooseen osallistuvat tapahtumaan.

Tiedoksi toimituksille:

Lisätiedot:

  • Viestintäjohtaja Anne Brax, puh. 050 367 1888
  • Kampanjakoordinaattori Emilia Koivunen, puh. 0400 79 7298
  • Pääsihteeri Timo Tanninen, puh. 040 574 9266
    Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]


Earth Hour

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 28.3.2009 klo 20.30–21.30.

Earth Hour -tapahtumaan voi ilmoittautua http://www.earthhour.org/finland -verkkosivustolla.