WWF:n Liisa Rohweder: Ilmastonmuutos on yrityksille mahdollisuus

”Yrityksille ilmastonmuutos voi olla mahdollisuus saavuttaa kilpailukykyä”, kirjoittaa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder blogimerkinnässään. Tänään avatussa Villi planeetta -blogissa WWF:n asiantuntijat kommentoivat ajankohtaisia ympäristöasioita.

”Yrityksille ilmastonmuutos voi olla mahdollisuus saavuttaa kilpailukykyä. Yritykset, jotka tunnistavat ilmastonmuutoksen mahdollisuutena muuttua ja kehittää uusia tuotteita ja palveluja, ovat voittajia. Keskeistä on kuitenkin tämän oivaltaminen ennen muita, sillä perässähiihtäjiltä jää kerma kuorimatta”, kirjoittaa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder tuoreessa blogimerkinnässään.

Rohwederin mielestä valtion pitäisi tukea yritysten riskinottoa ja nostaa Suomi vähähiilisen talouskasvun mallimaaksi. Hän ehdottaa, että perinteisten elvytyskeinojen sijaan yrityksiä kannustettaisiin ympäristöystävälliseen tuotekehittelyyn esimerkiksi julkisilla hankintamenettelyillä. Kestävän taloudellisen kasvun vanavedessä syntyisi myös tukku uusia työpaikkoja.

Tänään avatussa Villi planeetta -blogissa WWF:n eri alojen asiantuntijat kommentoivat monipuolisesti ajankohtaisia ympäristöaiheita, usein myös varsin henkilökohtaisesta näkökulmasta. Tuoreissa merkinnöissä pohditaan muun muassa, onko ilmastonmuutoksesta mahdollista puhua lapsia itkettämättä ja miten toimistokäyttäytyminen vaikuttaa energiankulutukseen.

Lue ja kommentoi Villi planeetta -blogia osoitteessa www.wwf.fi/villiplaneetta.

Lisätietoja:
pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, 040 840 7461, [email protected]
viestintäjohtaja Anne Brax, WWF Suomi, 050 367 188, [email protected]

www.wwf.fi/villiplaneetta