Muumit ja WWF yh­teis­työ­hön Itämeren suo­je­le­mi­sek­si

Tove Janssonin rakastetut Muumi-hahmot täyttävät ensi vuonna kunnioitettavat 65 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Muumit yhdessä lukuisten yritysten kanssa käynnistävät koko vuoden kestävän kampanjan, jonka aikana kerätyt varat lahjoitetaan WWF:n Itämeri-työlle. Kampanja tulee näkymään kaikissa Pohjoismaissa.

Tove Jansson asui koko elämänsä Itämeren rannalla ja merestä tuli sekä Muumeille että hänelle itselleen tärkeä turvallisuuden ja vapauden symboli. Juhlavuoden kampanjan taustalla onkin Tove Janssonin läheinen suhde mereen. Jansson halusi myös kannustaa lapsia luovuuteen ja piirtämiseen, joten kampanjan aikana toteutettava piirustuskilpailu yhdistää näin kaksi Janssonille tärkeää asiaa.

Juhlavuoden käynnistää joulukuun alussa www.moomin65.com -sivustolla avautuva joulukalenteri, jonka luukkujen takaa paljastuu erilaisia Muumi-tehtäviä. Joulukalenteri huipentuu 24. joulukuuta, jolloin koko sivusto avautuu kävijöille. Sivustolla tullaan käynnistämään tuolloin Pohjoismaiden suurin lapsille suunnattu piirustuskilpailu, joka kestää koko vuoden.

Sivustolle tulee lisäksi Muumin Merikoulu, jossa lapset voivat oppia meristä, niissä asuvista lajeista ja merten suojelusta hauskojen tehtävien, kuvien ja tekstien avulla. Merikoulun sisällön on suunnitellut WWF. Koko www.moomin65.com -sivusto tullaan julkaisemaan sekä suomeksi, ruotsiksi, norjaksi että tanskaksi.

Nettisivujen lisäksi Muumin Merikoulu tulee näkymään koko vuoden Silja Linen laivoilla, koululaisten loma-aikoina Naantalin Kylpylässä sekä kesän ajan Muumimaailmassa. Kampanja näkyy myös monien yhteistyöyritysten tuotteissa, joiden tuotosta osa lahjoitetaan WWF:n Itämeri-työlle.

WWF Suomen Itämeri-työn painopisteitä ovat rehevöitymisen torjunta, meriturvallisuuden parantaminen ja öljyntorjunta, uhanalaisten lajien ja saaristoluonnon suojelu sekä kestävän kalastuksen edistäminen. Työtä tehdään sekä ruohonjuuritasolla esimerkiksi kosteikkoja perustamalla että neuvottelupöydissä vaikuttamalla. Työ on osa kansainvälistä WWF:n Itämeren suojelutyötä.

Suomalaisista yrityksistä kampanjassa ovat mukana Tallink Silja, Muumimaailma, Arabia, Martinex, WSOY, Tammi, Schildts, Finlayson, Naantalin Kylpylä, Stockmann, Finnair, Filmkompaniet, Egmont Kustannus, KM-Kello, Muurla ja Muumitapahtumat.

Lisätietoja:
WWF Suomi, johtaja Anneli Alfthan, 0400 414 590, [email protected]
Moomin Characters, toimitusjohtaja Roleff Kråkström, 09 2311 3201, [email protected]
Bulls Licencing, projektipäällikkö Muumi65, Anna Jutenfäldt, +46 708 67 12 55, [email protected]