Dayakit – sateen lapset -valokuvanäyttely Kampissa

Tervetuloa ilmaiselle matkalle Borneon sydämen sademetsiin ja siellä asuvan dayak-kansan elämään. WWF ja Apu-lehti järjestävät 15.–28.2. Kampin kauppakeskuksessa valokuvanäyttelyn, jonka kuvat vievät kauas Borneon sademetsien siimekseen dayak-alkuperäiskansan pariin. Kuvat on ottanut valokuvaaja Petri Mulari.

Dayakit – sateen lapset -valokuvanäyttely on avoinna 15.28.2.2010 Kampin kauppakeskuksessa E-tasolla keskusympyrässä. Valokuvaaja Petri Mulari ja WWF:n Borneo-hankkeesta vastaava Sampsa Kiianmaa ovat paikalla Kampissa haastatteluja varten tiistaina 16.2. klo 1314.

Näyttelyn kuvat on otettu WWF:n järjestämällä mediamatkalla Borneon sademetsissä huhtikuussa 2009. Matkan aikana vierailtiin WWF Suomen hankealueella Muller-Schwanerin vuoristossa Borneon sydämessä sekä alueella sijaitsevissa kylissä.

WWF:n Borneo-hankkeen tavoitteena on turvata monimuotoisuudeltaan maailman rikkaimpiin kuuluvan sademetsäalueen tulevaisuus. Suojelutyön lisäksi kehitetään kestäviä elinkeinoja paikallisille ihmisille. Työtä tehdään yhdessä hallitusten, viranomaisten, paikallisjärjestöjen ja kyläyhteisöjen kanssa. Alueen sademetsiä uhkaavat ennen kaikkea laittomat hakkuut, kaivostoiminta, öljypalmuplantaasien leviäminen sekä metsäpalot. Ulkoministeriö tukee WWF:n Borneo-hanketta.

Petri Mulari on helsinkiläinen valokuvaaja, jonka kuville on ominaista lämmin humanismi. Hänen kuvareportaaseissaan katsoja kohtaa ihmisen vertaisenaan. Mulari työskentelee kuvaajana Apu-lehdessä. Hän on toiminut valokuvaajana noin 20 vuotta. Vaikka työ on vienyt häntä aina Saharan kuumuudesta Borneon sademetsien kosteuteen ja Siperian kylmyyteen, hän kuvaa edelleen mielellään tavallisten ihmisten elämää ja arkea. Mulari on ollut ehdolla Vuoden aikakauslehtikuvaajaksi kaksi kertaa ja Vuoden lehtikuvat -kilpailusta hänellä on toinen ja kolmas sija.

Lue lisää WWF:n työstä Borneolla.
Lue lisää näyttelystä.

Lisätietoa:

WWF Suomi, ohjelmavastaava Sampsa Kiianmaa, [email protected], 050 542 7017
(Borneo-hanke)
WWF Suomi, viestintäjohtaja Anne Brax, [email protected], 050 367 1888
Apu, valokuvaaja Petri Mulari, [email protected], 050 414 4508