Panda Mei Lan on Kiinan Earth Hour -lähettiläs

Panda nimeltä Mei Lan valittiin tänä vuonna WWF Kiinan Earth Hour -kampanjan viralliseksi lähettilääksi. Mei Lanin ensimmäinen diplomaattinen tehtävä on lanseerata ilmastokampanja maailmanlaajuisesti kiinalaisen uudenvuoden alkajaisiksi. Aiemmin lähettiläänä on toiminut muun muassa Desmond Tutu, Coldplay ja Cate Blanchett.

Mei Lan on hiljattain palannut Yhdysvalloista Kiinaan, Sichuanin maakunnassa sijaitsevaan Chengdun pandakeskukseen. Mei Lan osallistuu yhdessä kaupungin noin 13 miljoonan asukkaan kanssa Earth Hourin viettoon lauantaina 27. maaliskuuta. Chengdu oli tänä vuonna ensimmäinen kaupunki Kiinassa, joka päätti osoittaa tukensa kampanjalle. Isopandat ovat eläneet Chengdussa Sichuanin maakunnassa jo yli 8 miljoonan vuoden ajan.

Mei Lan on isopandanaaras, joka syntyi Atlantan eläintarhassa Yhdysvalloissa syyskuussa vuonna 2006. Mei Lan -nimi merkitsee kaunista orkideaa. Mei Lan, kuten muutkin eläintarhoissa syntyneet pandat, kuuluu Kiinalle, ja palautettiin tämän takia helmikuussa Yhdysvalloista Kiinaan.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen ilmastokampanja, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä. WWF haluaa Earth Hourilla innostaa ihmisiä ilmastotoimiin ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää sitovia päätöksiä. Vuoden 2010 Earth Hour järjestetään lauantaina 27. maaliskuuta kello 20.30–21.30.

Lisätietoja:

Kampanjakoordinaattori Henna Rouhiainen, WWF Suomi, 040 539 8338, [email protected]

Kuvapyynnöt:

Tiedottaja Laura Rahka, WWF Suomi, 040 840 8500, [email protected]

www.earthhour.fi

Lahjoitukset WWF:n ilmastotyöhön: Nordea 157230-11189.

Ilmastokummiksi ryhtyminen: www.wwf.fi/liity

Maailman ensimmäinen Earth Hour järjestettiin vuonna 2007 Australiassa. Siihen osallistui 2,2 miljoonaa ihmistä ja 2100 organisaatiota. Vuonna 2008 kampanjaan osallistuu 371 kaupunkia ja kuntaa ja ainakin 50 miljoonaa ihmistä 35 maassa ympäri maailman. Vuonna 2009 WWF Suomi järjesti tapahtuman ensimmäistä kertaa myös Suomessa. Hyvän kansainvälisen ilmastosopimuksen puolesta tempaisi Suomessa 105 kuntaa ja kaupunkia, lukuisia organisaatioita sekä noin kaksi miljoonaa suomalaista.

***Se hela pressmeddelandet på svenska nedan***

Pandan Mei Lan är ambassadör för Earth Hour i Kina

Pandan Mei Lan valdes i år till officiell ambassadör för WWF Kinas Earth Hour -kampanj. Mei Lans första diplomatiska uppgift är att lansera klimatkampanjen globalt i samband med det kinesiska nyåret. Som ambassadör har tidigare fungerat Desmond Tutu, Coldplay och Cate Blanchett.

Mei Lan har nyligen returnerats från USA till Kina, och Chengdus pandacenter som ligger i provinsen Sichuan. Mei Lan deltar tillsammans med stadens cirka 13 miljoner invånare i firandet av Earth Hour lördagen 27 mars. Chengdu var i år den första staden i Kina som bestämde sig för att delta i kampanjen. Jättepandorna har levt i Chengdu i över 8 miljoner år.

Mei Lan är en jättepandahona, som föddes i djurparken i Atlanta i september 2006. Namnet Mei Lan betyder vacker orkidé. Mei Lan, såsom alla pandor som föds i djurparker, tillhör Kina, och returnerades därför till Kina från USA i februari.

Earth Hour är en global klimatkampanj som arrangeras av WWF, och där människor över hela jordklotet släcker sina lampor under en timme samma dag. WWF vill med Earth Hour inspirera människor till klimatåtgärder och till att skicka en hälsning till beslutsfattarna om att klimatförändringen behöver avvärjas. Earth Hour 2010 arrangeras lördagen 27 mars klockan 20.30–21.30.

Mera information:

Kampanjakoordinator Henna Rouhiainen, WWF Finland, 040 539 8338, [email protected]

Bilder och svenskspråkiga medier:

Informatör Laura Rahka, WWF Finland, 040 840 8500, [email protected]

www.earthhour.fi

Gåvor till WWF:s klimatarbete: Nordea 157230-11189.

Att bli fadder: www.wwf.fi/liity

Världens första Earth Hour arrangerades år 2007 i Australien. Omkring 2,2 miljoner människor och 2100 organisationer var med. År 2008 deltog 371 städer och kommuner samt åtminstone 50 miljoner människor i 35 länder runtom i världen i kampanjen. År 2009 arrangerade WWF evenemanget första gången i Finland. Drygt hundra kommuner och städer, flera företag och organisationer samt omkring två miljoner finländare deltog i jippot vars budskap till beslutsfattarna var en önskan om ett bra internationellt klimatavtal.