Vapaita paikkoja Ristisaaren ja Hangon talkooleireillä!

WWF:n kesän viimeisillä talkooleireillä Hangossa ja Ristisaaressa on vielä vapaita paikkoja. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan! Mukaan ovat tervetulleita kaikki yli 18-vuotiaat konkreettisesta luonnonsuojelusta kiinnostuneet.

WWF:n Ristisaaren pitkällä talkooleirillä (1.-5.9.) ja Hangon viikonloppuleirillä (17.-19.9) on vielä vapaita paikkoja. Ristisaaren leirillä Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa leiritöinä on niittyjen raivausta, polttoa ja aidantekoa. Leiri järjestetään yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Hangon viikonloppuleiri toteutetaan Svanvikissä merenrantaniityllä. Ohjelmassa on perinnemaiseman kunnostamista, risujen polttoa ja ruovikon niittoa. Leiri toteutetaan WWF:n, ELY-keskuksen sekä Metsähallituksen yhteisvoimin.

Leireillä tehdään reippaasti töitä aamukahdeksasta iltaviiteen. Huippukuntoa ei vaadita, mutta kestävyyttä ja maastokelpoisuutta täytyy leiriläisestä löytyä. Erityistaitojakaan ei tarvita, vesurin ja viikatteen käyttöön voi harjaantua leirin aikana. Alaikäraja on 18 vuotta. Iltaisin perehdytään vapautuneesti luontoharrastukseen, tarinoidaan ja lauletaan nuotion loimussa, kalastellaan ja saunotaan.

WWF järjestää osallistujille muonituksen ja tapaturmavakuutuksen leirin ajaksi ja huolehtii kuljetuksista leirin aikana. Leiriläiset maksavat itse edestakaiset matkansa leiripaikan läheisyyteen. Majoitus on joko omissa teltoissa tai puolijoukkueteltassa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Kenttäkoordinaattori Teemu Niinimäki, WWF Suomi, p. 050 524 3206, [email protected]

Lue lisää talkooleireistä

WWF on järjestänyt talkooleirejä vuodesta 1977 lähtien eri puolilla Suomea ja muutaman kerran lähialueilla ulkomailla. Leirit tarjoavat joka kesä noin sadalle täysi-ikäiselle vapaaehtoiselle mahdollisuuden konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön. Leireillä tehdään ruokapalkalla töitä päivittäin kahdeksasta seitsemääntoista. Leiriläiset maksavat itse matkansa leiripaikalle ja takaisin, muuten osallistuminen on maksutonta.

Ristisaaren ja Hangon talkooleirit ovat osa WWF Suomen ja Suomen kulttuurirahaston yhteistyöprojektia, joka mahdollistaa uhanalaisten perinneympäristöjen entistä tehokkaamman hoidon. Hankkeessa yhdistyvät luonnonsuojelu, kulttuurityö ja vanha suomalainen talkoohenki. Yhteistyön avulla WWF:n talkooleirien määrä kasvaa kymmeneen leiriin kesässä, ja yhteensä kolmivuotisen hankkeen aikana järjestetään lähes 30 talkooleiriä ympäri Suomea.