Itämeren maiden suurimman nuorten luontovalokuvakilpailun voittaja löytyi Saksasta

Baltic Sea – Young Wildlife Photographer 2010 -kilpailu on ratkennut. Itämeren maiden suurimman nuorten luontovalokuvakilpailun voitti 17-vuotias Hermann Hirsch Dortmundista Saksasta. Kaiken kaikkiaan kisaan lähetettiin yhdeksästä Itämeren maasta 1456 kuvaa, joista noin kolmannes oli suomalaisten ottamia kuvia.

WWF Suomi ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry järjestivät yhdessä Suomen Partiolaisten kanssa luontokuvakilpailun Itämeren maiden nuorille. Baltic Sea – Young Wildlife Photographer 2010 -luontovalokuvakilpailun tarkoituksena oli kannustaa nuoria tutustumaan oman kotimaansa ainutlaatuisiin luontokohteisiin luontokuvauksen avulla sekä herättää nuorissa kiinnostus Itämeren suojelua kohtaan.

Kilpailu käytiin maakohtaisesti kussakin Itämeren yhdeksässä rantavaltiossa: Suomi, Ruotsi, Tanska, Saksa, Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Venäjä. Kilpailussa oli kolme 15–18 -vuotiaille nuorille suunnattua yksittäiskuvien sarjaa: Itämeri ja ihminen, Kotimaani luonto sekä Matkapuhelimella luonnossa.

Jokaisesta sarjasta valittiin maakohtaiset sarjavoittajat, joiden keskuudesta on valittu kilpailun päävoittaja. Päätuomarina toimi kansainvälisesti arvostettu ruotsalainen luontokuvaaja Staffan Widstrand. Kilpailun tuomariston muita jäseniä olivat luontokuvaajat Jari Kostet ja Raimo Sundelin sekä WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

”Voittanut kuva on upea, värikäs ja tuoreen raikas. Kuva, jonka olisin mieluusti itse ottanut! Kuvassa ei ole ainoastaan aurinkoa vasten kuvattu herkkä tytönkorento leinikillä, vaan kuvan visuaalisuus ja kiehtova värimaailma nousevat aiheen edelle. Hienostunut ja aistikas kuva”, Staffan Widstrand perusteli valintaa.

Itämeren Vuoden Nuori Luontokuvaaja 2010 -pääpalkinto, Nikonin 3500 euron arvoinen järjestelmäkamerapaketti luovutetaan Finlandia Nature Photo -festivaalilla Finlandia-talolla Helsingissä 17.10.2010 kello 16.00 alkavassa näytöksessä. Tapahtumassa on esillä myös kaikista palkituista sarjavoittajista muodostettu nuorten kansainvälinen luontokuvanäyttelykokonaisuus. Kaikki sarjavoittajat kutsutaan kansainväliselle palkintoristeilylle Saaristomeren kansallispuistoon Suomeen kesällä 2011.

Kilpailua tukivat Nokia, Nordea ja Nikon. Kilpailun suojelijana toimi Tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Kilpailun verkkosivut: www.ywp2010.com
Voittaneiden kuvien galleria: http://www.ywp2010.com/Finland/default.asp?iId=GDKJMF
Lehdistögalleria: http://www.ywp2010.com/Finland/default.asp?iId=GDKILE

Kilpailun valokuvanäyttely on avoinna Vuoden Luontokuva 2010 -festivaalilla Finlandiatalolla sunnuntaina 17.10. klo 10.30-20.00. Lehdistöllä on lehdistökortilla tilaisuuteen vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Jouni Klinga, Suomen luonnonvalokuvaajat, [email protected], 0400 191 348

Kilpailun ruotsalainen päätuomari Staffan Widstrand on haastateltavissa Helsingissä 15.-16.10.

***Se hela pressmeddelandet på svenska nedan

Pressmeddelande 15.10.2010

Vinnaren av den största naturfototävlingen för ungdomar i Östersjöländerna kommer från Tyskland

Tävlingen Baltic Sea – Young Wildlife Photographer har avgjorts. Vinnaren av den största naturfototävlingen för ungdomar i Östersjöländerna är den 17-årige Hermann Hirsch från Dortmund. Allt som allt sändes 1456 fotografier från alla nio Östersjöländer in i tävlingen, och av dessa varcirka en tredjedel tagna av finländare.

WWF Finland ochSuomen Luonnonvalokuvaajat arrangerade tillsammans med Suomen Partiolaiset under sommaren och hösten en naturfototävling för ungdomar i Östersjöländerna. Syftet med naturfototävlingen Baltic Sea – Young Wildlife Photographer 2010 var att uppmuntra ungdomar till att hitta unika fotomotiv och -erfarenheter i naturen samt väcka de ungas intresse för skydd av Östersjön.

Tävlingen genomfördes landsspecifikt i var och en av de nio kuststaterna kring Östersjön: Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Estland, Lettland, Litauen, Polen och Ryssland. Tävlingen bestod av tre stillbildsklasser för ungdomar i åldern 15–18 år: Östersjön och människan, Naturen i mitt hemland och Med mobiltelefon i naturen.

I varje klass utsågs landsspecifika vinnare och tävlingens huvudvinnare utsågs bland vinnarna av de olika klasserna. Huvuddomaren för tävlingen var den internationellt erkända naturfotografen Staffan Widstrand från Sverige. Övriga domare var naturfotograferna Jari Kostet och Raimo Sundelin samt skyddschef Jari Luukkonen från WWF Finland.

”Fotot som vann är snyggt, färgrikt och fräscht. Det här är ett foto som jag själv gärna skulle ha tagit! Fotomotivet är inte endast en vackersommarflickslända på en ranunkel fotograferad mot solen, utan mera än så. Resultatet blir ett elegant och smakfullt foto”, motiverade Staffan Widstrand valet.

Tävlingens huvudpris, en Nikon D700-kamera och 24–120 mm objektiv, överlämnas i samband med att resultaten offentliggörs under festivalen Finlandia Nature Photo i Finlandia-huset i Helsingfors den 17 oktober kl. 16.45–17. Under festivalenordnas även en utställning med tävlingens vinnande bidrag. Vinnarna av de olika klasserna bjuds även in till en internationell priskryssning till Skärgårdshavets nationalpark i Finland sommaren 2011.

Tävlingen understöddes av Nokia, Nordea och Nikon. Tävlingens beskyddare var Republikens president Tarja Halonen.

Tävlingens webbsidor: www.ywp2010.com
Webbfotogalleri med pristagarfoton: http://www.ywp2010.com/Finland/default.asp?iId=GDILDI
Webbfotogalleri för pressen: http://www.ywp2010.com/Finland/default.asp?iId=GDKJMF

Mera information:
Jouni Klinga, Suomen Luonnonvalokuvaajat, 0400 191 348, [email protected]

Tävlingens svenska huvuddomare Staffan Widstrand kan intervjuas i Helsingfors 15.-16.10.