Muumeilta suurlahjoitus WWF:lle muumien juhlavuoden kunniaksi

Muumipeikko täytti viime vuonna 65 vuotta. Menestyksekkään juhlavuoden kunniaksi muumit antavat tänään Tukholmassa suurlahjoituksen WWF:n merien ja sisävesien suojelutyöhön. Lahjoituksen varat ovat peräisin juhlavuoden tuotteiden myynnistä.

Muumien juhlavuotta vietettiin meriteemalla. Vuoden aikana muumit järjestivät muun muassa pohjoismaiden suurimman piirustuskilpailun, näyttelyitä ja tuottivat myyntiin erityisiä juhlavuoden tuotteita. Yritykset, jotka myivät juhlavuoden tuotteita, lahjoittivat osan tuotoista WWF:n meriensuojelutyöhön. Yksi suosituimmista tuotteista oli Arabian muumimuki, jota myytiin yli 70 000 kappaletta.

Koko lahjoitussumma, 310 000 euroa, luovutettiin WWF:n edustajille Suomen vastanimitetyn Ruotsin suurlähettilään Harry Heleniuksen virka-asunnossa. Läsnä olivat myös Tove Janssonin veljentytär Sophia Jansson, joka on Oy Moomin Characters Ltd:n hallituksen puheenjohtaja, lisenssijohtaja Gustav Melin muumeja maailmanlaajuisesti edustavasta Bulls Licencing -yrityksestä, toiminnanjohtaja Jaakko Autere Fiskars Home:sta sekä median edustajia.

”Lahjoitus on erittäin tärkeä WWF:n Itämeri-työlle. Sen avulla voimme jatkaa tehokasta suojelutyötämme kaikissa Itämeren rantavaltioissa”, sanoi WWF Suomen yritysyhteistyöjohtaja Anneli Alfthan. ”Jatkamme Itämeri-aiheista ympäristökasvatustyötämme, josta Muumin merikoulu oli hyvä esimerkki ja suunnitteilla on aivan uudenlaisiakin toimintamuotoja, jotta saavutamme aikuiset kuluttajat ympäri Itämerta.”

”Tätini Tove Jansson rakasti merta ja meri on aina ollut tärkeä osa muumimaailmaa”, sanoi Sophia Jansson, joka valvoo Tove Janssonin kirjallista perintöä. ”Yhteistyö WWF:n kanssa tuntuu luonnolliselta ja ojennankin lahjoituksen WWF:lle suurella ylpeydellä.”

”Moomin Charactersin lisenssinhaltijoina on noin 400 yritystä ympäri maailmaa. Pohjoismaiset kumppanimme ovat ottaneet osaa juhlavuoteen suoraan tai epäsuorasti. He ovat myös omalta osaltaan auttaneet lisäämään ihmisten tietoisuutta siitä, miten ihmisten toiminta vaikuttaa lähimereemme, mistä olen hyvin iloinen”, totesi Gustav Melin Bulls Licencingistä.

Lisätietoja:
Johtaja Anneli Alfthan, WWF Suomi, puh. 0400 414 590,[email protected]
Anna Jutenfäldt, Marknadschef, Bulls Licensing, [email protected]
Charlotte Swärd, tiedotus, Bulls Licensing, [email protected]