Ruotsin öljyvuoto muistuttaa onnettomuuksien riskeistä Itämerellä

Ruotsin länsirannikolla on tapahtunut öljyvuoto, jonka seurauksena Ruotsin rannikkovartiosto on kerännyt merestä noin 200 kuutiometriä öljyä. Öljyvuoto on Ruotsin pahin vuosiin.

”Tämä on jälleen osoitus siitä, miten tärkeää on ylläpitää ja lisätä rannikon öljyntorjunta- ja rantojen puhdistusvalmiuksia Itämeren alueella. Kapeissa salmissa ja saaristossa öljy saavuttaa rannikon nopeasti”, sanoo WWF:n meriasiantuntija Vanessa Klötzer.

Ruotsin vuoto on mahdollisesti peräisin 10.9 Tanskan vesillä sattuneesta kahden aluksen törmäyksestä, jonka jälkeen merestä kerättiin noin 55 – 60 kuutiometriä öljyä. Vuodon alkuperä ei kuitenkaan ole vielä varmistunut.

Alueelta on löytynyt muutama öljyyntynyt lintu. WWF seuraa tilannetta.

Artikkelin kuva ei liity Ruotsin tapahtumiin.