WWF Si­lak­ka­mark­ki­noil­la 2.10: savulahnaa ja kalaoppaita

Ympäristöjärjestö WWF on jälleen mukana Helsingin Silakkamarkkinoilla ensi sunnuntaina 2.10.  Eläköön lahna! -hankkeen keittiömestarit valmistavat yleisön maistettavaksi WWF:n teltalla kestäviä kotimaisia kalaherkkuja klo 11-14. Tarjolla on muun muassa lahnaa sekä muita vajaasti hyödynnettyjä kotimaisia lajeja.

WWF:n kalatyössä keskeistä on lisätä kotimaisen kalan osuutta suomalaisten ruokapöydässä.

”Silakkamarkkinat on sopiva foorumi muistuttaa monipuolisista kalavaroistamme. Samalla kun maailmassa nähdään nälkää, suurin osa silakkasaaliistamme menee turkisten tuottamiseen ja maukkaita särkikaloja on heitetty maantäytteeksi. Jopa 70 prosenttia Suomessa syödystä kalasta tulee ulkomailta”, muistuttaa WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska.

Silakkamarkkinoilla kuluttajat voivat kysyä WWF:n asiantuntijoilta myös kuluttajan kalaopasta koskevia kysymyksiä. Silakkamarkkinoillakin jaossa oleva kalaopas on jo vuosia ollut WWF:n kalatyön merkittävä osa. Opas ohjaa ympäristöystävälliseen kalan kulutukseen liikennevaloin. Helppona muistisääntönä opas kehottaa suosimaan kotimaista ja ympäristömerkittyä kalaa sekä valitsemaan pienikokoisia lajeja.

Lisätiedot:

Suojeluasiantuntija Matti Ovaska (kalat, kalastus) , WWF Suomi, puh. 040 7273149, [email protected]

Kuva: Vuoden 2010 silakkamarkkinoilla WWF tarjosi silakkasushia ja kalaoppaita.