Suomen ja Ruotsin WWF vetoavat yhdessä Itämeren lohen puolesta

Sekä Suomen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen että Ruotsin maaseutuministeri Eskil Erlandssonin täytyy toimia niin, että Itämeren villilohi säilyisi myös tulevaisuudessa. Näin vaativat Suomen ja Ruotsin WWF yhteisesti EU:n kalastusneuvoston kokouksen alla. Kokous pidetään Luxemburgissa 20.–21. lokakuuta.

WWF kritisoi jyrkästi sekä Suomen että Ruotsin kantaa, jossa ei noudateta kansainvälisen merentutkimusneuvoston suositusta suurimmaksi sallituksi saaliiksi Itämerellä.

”Jotta Itämeren villi lohi säilyisi, täytyy Itämeren maiden kantaa vastuunsa ja noudattaa tutkijoiden suositusta saaliskiintiöiden pienentämiseksi. Lohen kannalta tilanne on nyt akuutti, sillä tutkijoiden suosituksilla on pyyhitty pöytää jo monien vuosien ajan”, sanoo Ruotsin WWF:n pääsihteeri Håkan Wirtén.

WWF:n mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että lohikannat saavat voimistua. Elinvoimaiset kannat mahdollistavat lohen kalastuksen jatkumisen myös tulevaisuudessa.

”Kehotamme Suomen maa- ja metsätalousministeriä Jari Koskista sekä Ruotsin kalastusministeriä Eskil Erlandssonia noudattamaan tieteellisiä suosituksia kalastusneuvoston kokouksessa. Suomen ja Ruotsin on myös vaikutettava siten, että lohen laiton kalastus saadaan loppumaan Itämerellä vuoden 2012 aikana,” sanovat WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja WWF Ruotsin pääsihteeri Håkan Wirtén.

Lisätietoja:

WWF: Suomen hallitus Itämeren lohen pahin vihollinen

Liisa Rohweder, pääsihteeri, WWF Suomi, puh 040 840 74 61

Matti Ovaska, suojeluasiantuntija, WWF Suomi, puh 040 727 3149

Håkan Wirtén, pääsihteeri WWF Ruotsi, puh 08-624 74 02