WWF:n juhlavuoden kansainvälisessä lyhytelokuvakilpailussa seitsemän suomalaista ehdokasta

WWF :n 50-vuotisjuhlien kunniaksi julistetun kansainvälisen lyhytelokuvakilpailun ideana oli elokuvantekijöiden suhde luontoon. 

Kuka tahansa aloittelevasta elokuvantekijästä kokeneeseen ammattilaiseen oli tervetullut tekemään kaksiminuuttisen elokuvan teemalla Life. Nature. You. Make the Connection. Elokuvan oli oltava täysin alkuperäinen ja sen tyyli oli vapaa; se saattoi olla dokumentti, fiktio, live-kuvaa, animaatiota tai hieman tätä kaikkea. Pääasia oli, että elokuva inspiroi katsojia rakastamaan ja suojelemaan luontoa.

Kilpailuun osallistui määräaikaan mennessä 281 lyhytelokuvaa. Näistä seitsemän on suomalaisten elokuvantekijöiden teoksia. Suomalaisissa elokuvissa kuvataan muun muassa mäntymetsää kesällä ja talvella, saunakulttuuriamme, hyttysiä ja vedenalaista maailmaa. Riikka Mustakallion teos poikkeaa muista kuvatessaan avaruuden äärettömyyden kautta sademetsien säilyttämisen tärkeyttä. Kaikki suomalaisteokset ovat ammattitaidolla tehtyjä ja tavoittivat hyvin elokuvakisan hengen.

Kilpailussa palkitaan sekä yleisöäänestyksen että tuomariston valitsema voittaja vähintään 10 000 Yhdysvaltain dollarin budjetilla WWF:n määrittelemästä aiheesta tehtävälle elokuvalle. Lisäksi voittajat pääsevät WWF:n kustantamina hakemaan palkintonsa ja esittämään lyhytelokuvansa Vatavaramin elokuvafestivaaleilla Intiassa. Yleisöäänestys jatkuu 8. marraskuuta saakka osoitteessa http://vimeo.com/groups/wwf/videos

Suomalaisten elokuvantekijöiden lyhytelokuvat löytyvät täältä:

Jouko Lehtomäki: The Warmheart

Aleksi Tuomela: The Roots

Juhani Väihkönen: For Life in The Sea

Visual Norden: Watch the Nature

Markus Lehmusruusu: The Wild Thing

Bro Productions: Go and connect

Riikka Mustakallio: Life.Nature.You. Make the Connection

Lisätietoja: Anna-Stiina Lundqvist, tiedottaja WWF Suomi p. 040 840 8500 s-posti: [email protected]

Life.Nature.You. -elokuvakilpailun kotisivut