WWF:n toimisto muutti sademetsän siimekseen

WWF Suomen toimisto muutti uusiin toimitiloihin Lintulahdenkatu 10:n neljänteen kerrokseen. Toimisto sai lisäväriä freelance-graafikko Anniina Mikaman vapaaehtoisprojektista. Mikama maalasi kahteen toimiston sisääntuloaulan korkeaan pylvääseen upeat sademetsäkuviot. Amazonin maisemissa nähdään mm. tukaaneja, mahtava punainen mansikkanuolisammakko sekä apinoita, jotka loikkaavat puusta toiseen. Borneon metsässä puolestaan voi tulla vastaan perhosia, isoja rafflesia-kukkia sekä hidaslori. 

Mikama on WWF:n pitkäaikainen sademetsäkummi, jonka vapaaehtoisprojektiin kului 18 työpäivän aikana noin 135 työtuntia. ”Arvelen, että ihmisille tekee hyvää katsella työpaikallaan metsämaisemaa. Kun seison ihan lähellä omaa maalaustani, voin melkein nähdä kuinka marakatit siellä puiden latvuksissa pääni yläpuolella alkavat liikkua ja pitää aikamoista kirkunaa. Toivon, että täällä työskentelevät ja vierailevat ihmiset voivat aina välillä kesken työpäivänsä vilkaista noita eksoottisen värikkäitä kuvia ja että heidän sielunsa lepää silloin hetken. Metsä kuin metsä, oli borneolaisia saniaisia tai suomalaisia koivuja, metsän ajatus on tärkein. Suomalaisessa kuusikossa voi ihan mainiosti leikkiä Tarzania”, kertoo Anniina Mikama ajatuksistaan.

Pylväiden valmistujaisjuhlissa taiteilija hauskuutti WWF:läisiä kannustamalla halaamaan maalaamiaan puita, mutta lausui myös samalla Heli Laaksosta siteeraten:

”Onk puilt kysytty halamisse luppa?

Jos hee o enemmänki vanha-aikkast kättelijäsortti

ja kiusantuva ihan tönköks saak,

ko viaras tule halima?”

WWF saa kiittää toimiston avarasta ilmeestä tilat kunnostanutta isännöitsijä Jaana Henrikssonia Corbel Oy:stä sekä kiinteistön omistajaa Kuntien eläkevakuutusta. Sähköurakoitsija Saskon Oy asensi tiloihin Exaktorin energiaa säästävät Thebe-valaisimet. Valaisimissa on muun muassa T5 loisteputket, jotka säästävät noin 50% sähköä vanhoihin loisteputkiin verrattuna. Tiloissa on lisäksi muun muassa säädettävät pistekohtaiset valaistuksen ohjaukset ja kokoustiloissa paikallaolon tunnistimet. IKEA Oy, jonka kanssa WWF tekee kansainvälistä yhteistyötä, lahjoitti toimiston taukotilojen kalusteet.