Mäntyöljyä etsitään edelleen Sel­kä­me­rel­tä – WWF seuraa tilannetta

Ruotsin Söderhamnissa sijaitsevasta Arizona Chemicalsin tehdassäiliöstä pääsi noin 800 kuutiota mäntyöljyä mereen viime viikolla. Suomen ympäristökeskuksen tietojen mukaan noin puolet öljystä on saatu kerättyä talteen Ruotsin aluevesillä.

Rajavartiolaitoksen valvontalentokone ja öljyntorjunta-alus Louhi ovat löytäneet pieniä määriä mäntyöljyä viime päivien aikana. Öljyhavainnot on tehty ulkomerellä, 80 kilometrin etäisyydellä Porin rannikkoseudusta. Öljyn keräystä ovat vaikeuttaneet vaikeat sääolosuhteet. Öljyä ei ole havaittu rannoilla eikä öljyyntyneitä lintuja ole löytynyt.

Mäntyöljy on sellutehtaiden sivutuote, jota käytetään kemianteollisuuden raaka-aineena. Luontoon päästessään se on haitallista etenkin linnuille.

WWF:n öljyntorjuntatiimi seuraa tilanteen kehittymistä ja on tiivisti yhteydessä Suomen ympäristökeskukseen. WWF:n öljyntorjuntajoukkolaisia informoidaan sähköpostitse jos on tarvetta öljyntorjuntaoperaatiolle.

Tarvittaessa saat yhteyden WWF:n öljyntorjunta-asiantuntijoihin sähköpostitse: [email protected]

Lisätietoja Suomen Ympäristökeskuksen onnettomuussivulta.