WWF haastaa kansanedustajat ilmastomaaotteluun

MM-kisahengessä WWF Suomi on haastanut kaikki kansanedustajat mukaan Suomi – Ruotsi -otteluun. Lipulla ei kuitenkaan pääse jääkiekon MM-kisojen katsomoon, vaan aitiopaikalle ilmastomaaotteluun.

Kansanedustajilta pyydetään ilmastomaaottelussa tukea Suomen kansalliselle kasvihuonekaasujen 40 prosentin päästövähennykselle vuoteen 2020 mennessä, verrattuna vuoden 1990 tasoon.

Ruotsi on jo sitoutunut 40 prosentin päästökaupan ulkopuolisten päästöjen vähennyksiin. Suomen pitää siis ottaa ilmastopolitiikassa harppaus kohti pienempiä päästöjä, jotta Ruotsi ei pääse ylivoimaiselle karkumatkalle! Saksa ja Tanska ovat sitoutuneet 40 prosentin päästövähennyksiin kaikilla sektoreilla.

Kansanedustajille lähetetty tiketti muistuttaa jääkiekon MM-kisojen lippua. WWF ei kuitenkaan pyydä poliitikoilta tukea Suomen jääkiekkomaajoukkueelle, vaan kasvihuonekaasujen päästövähennyksille.

Tänä vuonna Suomessa päivitetään kansallista ilmasto- ja energiastrategiaa ja valmistellaan ilmastolakia. Olisi luontevaa, että päästövähennystavoite otettaisiin osaksi käynnissä olevia politiikkaprosesseja. 40 prosentin tavoite olisi ilmastotieteen mukainen sekä oikeudenmukainen päästövähennystavoite Suomelle.

Lisäksi Suomi pääsisi ilmasto- ja energiapolitiikassa mukaan edelläkävijämaiden joukkoon ja saisi lisää uskottavuutta kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa sekä ulkopolitiikassa.

Kuka kansanedustajista ottaa maaotteluhaasteen vastaan? Kansanedustajien vastaukset julkaistaan 24.5.

Lipun etupuoli:

Lipun takapuoli:

Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla.

Julkaistu 8.5.2012