WWF kiittää kansanedustajia viisaasta lohikiintiöpäätöksestä

WWF Suomi iloitsee eduskunnan suuren valiokunnan päätöksestä esittää EU:lle Itämeren lohikiintiöksi 54 000 yksilöä vuodessa. Hallituksen EU-ministerivaliokunnan ehdotus oli 109 000 yksilöä, joka olisi ollut kaksinkertainen tieteelliseen suositukseen verrattuna. 

”Kiitämme kansanedustajia viisaasta ja kaukonäköisestä päätöksestä merkittävässä asiassa. On todella tärkeää edistää kestävää kalastusta etenkin uhanalaisen Itämeren lohen kohdalla. Tätä päätöstä olemme odottaneet jo kauan ”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

WWF Suomi iloitsee myös siitä, kuinka laajan huomion Itämeren lohen tilanne on saanut tämän vuoden aikana.

”Lohi on saanut laajan tukijoukon ja valovoimaisia puolestapuhujia. Monet eri tahot ja yksityiset ihmiset ovat lähestyneet päättäjiä ja kertoneet huolensa asiasta. Lohi on yhteinen luonnonvaramme, ja nyt kansalaisten viesti siihen liittyen on kuultu,” toteaa suojeluasiantuntija Matti Ovaska WWF Suomesta.

Lopullisesti kiintiöistä päätetään EU:n maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa 22.–23. lokakuuta.

”Tällä kertaa Suomi ajaa kestävän kalastuksen mukaisia lohikiintiöitä. Toivomme, että myös muilla jäsenmailla on rohkeutta katsoa pidemmälle tulevaisuuteen”, Ovaska sanoo.

Lisätietoja:

Suojeluasiantuntija Matti Ovaska, WWF Suomi, 040 727 3149, [email protected]

Aikaisempia tiedotteitamme aiheesta:

Selvitys: Kalastuksen rajoittaminen kasvattaisi kalastajien tuloja 19.10.2012

Suomi ei saa tukea Itämeren lohen ylikalastuksen jatkumista 12.10.2012

WWF: Suomen hallitus haluaa edelleen jatkaa Itämeren lohen ylikalastusta 26.9.2012