WWF Suomi hakee tekijöitä vuoden vaikuttavimpaan uusiutuvan energian kampanjaan

WWF Suomi julkisti uusiutuvan energian kampanjatiimin haun tiistaina. Mukaan etsitään luovia, nuoria ihmisiä suunnittelemaan ja toteuttamaan keinoja ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Haku päättyy 31.1.2013.

Kampanjatiimi toimii osana WWF:n globaalia Näytä voimasi –kampanjaa, joka käynnistyy 29.4.2013 ja kestää noin vuoden. Kampanjassa haastetaan kaupungit ja yritykset ympäri maailman lisäämään aurinko- ja tuulienergiaa. Myös Suomessa tullaan tekemään yhteistyötä merkittävien yritysten ja suurien kaupunkien kanssa.

Tiimiin toivotaan pääkaupunkiseudulla asuvia 17–22-vuotiaita, mutta kampanjan käynnistyttyä kaikki halukkaat pääsevät mukaan toimintaan.

”Valitettavasti jouduimme rajaamaan tiimin haun pääkaupunkiseudulle, jotta tiimillä olisi mahdollisuus tavata toisiaan riittävän usein. Se ei kuitenkaan tarkoita, että muualla ei saisi toimia, päinvastoin. Kampanjatiimi voi esimerkiksi luoda ideoita ja konsepteja, joita olisi helppo tehdä ja toteuttaa muillakin paikkakunnilla”, kertoo WWF Suomen ympäristökasvattaja Sanna Koskinen.

Aitoa vaikuttamista

Koska kampanjaa ei ole vielä virallisesti julkistettu, tiimiläiset pääsevät aidosti vaikuttamaan kampanjan sisältöön ja ulkoasuun. Ensimmäinen konkreettinen tehtävä on luoda kampanjalle ilme. Tiimi on myös mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Nuorten ilmastokokousta marraskuussa Heurekassa. Loppu on pitkälti tiimin käsissä.

”Olemme ajatelleet, että tiimi voisi järjestää esimerkiksi erilaisia tapahtumia tai tempauksia, mutta kaikki nuorten keksimät uudet vaikuttamis- ja aktivointikeinot ovat ehdottoman tervetulleita. Tuoreita ajatuksia ja toteutustapoja kaivataan ja olemme todella avoimia kaikelle”, Koskinen lisää.

Tiimin yksi tavoite on koota mahdollisimman laaja joukko nuoria edistämään uusiutuvan energian ratkaisuja omilla kotikulmillaan, omissa kaupungeissaan sekä kansallisella ja globaalilla tasolla. Lisäksi tiimiltä toivotaan laajan verkkoyhteisön muodostamista ympäri Suomen, jonka avulla he sekä innostavat että aktivoivat muita nuoria toimimaan yhteisen asian puolesta.

Hakuohjeet kampanjatiimiin löytyvät täältä.

Lisätietoja:

Sanna Koskinen, ympäristökasvattaja, WWF Suomi, [email protected]