Makia tukee WWF:ää Itämeri-aiheisella paitamallistolla

Makia Clothing -vaatemerkki on mukana tukemassa WWF:ää ja kestävää kalastusta. Makian tuottaman Itämeri-aiheisen t-paitamalliston tuotto lahjoitetaan Itämeren kalakantojen suojelutyön hyväksi. 

Malliston tavoitteena on herättää keskustelua ja tietoisuutta ylikalastukseen liittyvistä ongelmista ja tuoda esiin kestävän kulutuksen ja kalastuksen vaihtoehtoja.

“Nyt on viimeistään aika tehdä valintoja kestävään kehitykseen perustuen ja tiedostaa luonnon resurssien rajallisuus. Makia haluaa osaltaan olla tukemassa WWF:n äärettömän arvokasta työtä ympäristön ja eläinlajien puolesta. Jokainen meistä voi vaikuttaa ympäristöönsä positiivisesti omilla pienilläkin valinnoillaan”, sanoo Makian perustaja Joni Malmi.

T-paitojen printit on suunnitellut Aalto-yliopiston opinnäytetyönään tekstiilitaiteen opiskelija Paula Barclay. Kampanjan kasvoina toimivat näytteljä Jasper Pääkkönen, Kalastus-lehden päätoimittaja Antti Zetterberg sekä Project FishRunin isät Jukka Relander ja Markus Wasara.

”Kalat eivät pidä itsestään meteliä, joten sanansaattajia tarvitaan. Yhteistyö Makian kanssa auttaa viemään asiaa eteenpäin uudella tavalla. Toivottavasti kalat uivat runsaslukuisina ensi kesän katumuotiin”, sanoo suojeluasiantuntija Matti Ovaska WWF Suomesta.

Paula Barcleyn opinnäytetyö palkittiin Masters of Aalto -tapahtumassa toukokuussa. Perusteluissa todettiin, että työssä yhdistyvät tärkeä ja ajankohtainen teema sekä visuaalisesti korkeatasoinen toteutus.

Lue lisää kestävästä kalastuksesta