Tohtori Marco Lambertinista WWF:n pääjohtaja

Tohtori Marco Lambertini on nimitetty tänään kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n (Maailman luonnonsäätiö) pääjohtajaksi.  Tällä hetkellä BirdLife International -järjestön pääsihteerinä toimiva Lambertini aloittaa WWF:n johdossa toukokuun alussa.

Lambertini on toiminut kansainvälisen luonnonsuojelutoiminnan johtotehtävissä jo 25 vuotta. Linnustonsuojeluorganisaatio BirdLife Internationalin pääsihteerin työn lisäksi Lambertini toimi järjestön kansainvälisenä ohjelma- ja verkostojohtajana yli vuosikymmenen ajan.

Tänä aikana Lambertini auttoi järjestöä sekä laajenemaan alueellisesti että kasvattamaan vaikuttavuuttaan ja tehokkuuttaan kansainvälisessä luonnonsuojelussa. WWF:ään Lambertini tutustui jo nuorena vapaaehtoisena kotimaassaan Italiassa.

Kansainvälisen WWF:n väistyvä pääjohtaja Jim Leape ilmoitti lopettamispäätöksestään viime vuonna. Heinäkuusta lähtien Jim Leape toimii Stanfordin yliopistossa professorina.

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Gemma Parkes, viestintä, kansainvälinen WWF, [email protected] +41 (0)79 253 6386