WWF ja Kuusakoski yhteistyöhön kierrätyksen ja uudelleenkäytön edistämiseksi

Kuusakoski ja WWF Suomi lähtevät yhdessä edistämään uudelleenkäyttöä ja kierrätystä suomalaisissa yrityksissä. Erityinen paino on elektroniikan uudelleenkäytöllä, jonka tehostamisessa on Suomessa paljon potentiaalia. 

Kierrätyspalveluratkaisujen tuottaja Kuusakoski Oy on solminut yhteistyösopimuksen ympäristöjärjestö WWF Suomen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on edistää elektroniikan kierrätystä ja uudelleenkäyttöä Suomessa.

Yrityksille tarjotaan innovatiivisia tapoja kerätä käytöstä poistettuja elektroniikkalaitteita kierrätykseen. Samaan aikaan kerrotaan kierrätyksestä ja sen tärkeydestä, ja erityisesti elektroniikan uudelleenkäytön hyödyistä sekä käyttäjälle että ympäristölle.

Kuusakoski on meille ihanteellinen kumppani, sillä yrityksen koko toiminta pohjautuu kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen, mikä säästää merkittävästi luonnonvaroja, energiaa ja ilmastoa”, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Elektroniikkalaitteiden uudelleenkäyttöä tukee EU-direktiivin mukainen etusijajärjestys. Ympäristön kannalta paras ratkaisu on hyödyntää kerran valmistettu tuote uudelleen joko sellaisenaan tai osina. Vaikka uudelleenkäyttö koetaan yleisesti hyvänä asiana, siihen saattaa yrityksen näkökulmasta liittyä tietoturvakysymyksiä. Kuusakosken tietoturvapalvelu täyttää kriittisimmätkin tietoturvavaatimukset.

”Kuusakoski tarjoaa kokonaisvaltaista tietoturvapalvelua, joka huomioi materiaalikierrätyksen ja tietosuojan lisäksi myös uudelleenkäyttönäkökulman. Mikäli uudelleenkäyttö ei ole mahdollista, materiaalit pystytään kierrättämään hyötykäyttöön lähes sataprosenttisesti – uusioraaka-aineeksi tai energiaksi”, kertoo Kuusakoski Oy:n elektroniikan kierrätys- ja uudelleenkäyttöpalveluista vastaava Juha-Pekka Lappi.

Lisätietoja:

Risto Pohjanpalo, Kuusakoski Oy, johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet, +358 20 781 7304, [email protected]

Leena Oiva, asiakkuuspäällikkö, WWF Suomi,, + 358 40 539 8338, [email protected]