Yli 600 EU-vaaliehdokasta on sitoutunut WWF:n ympäristölupauksiin

Suomalaiset voivat ympäristöystävällistä eurovaaliehdokasta etsiessään saada viime hetken tukea valinnalleen ympäristöjärjestö WWF:n “vaalikoneesta”. Kaikkiaan 60 suomalaista EU-vaaliehdokasta on allekirjoittanut netissä WWF:n sitoumuksen, jossa he lupaavat suojella ympäristöä ja ihmisten terveyttä, luoda työpaikkoja ja nykyistä vihreämmän talouden, jos heidät valitaan EU-parlamenttiin.

Kaikista 28 EU-maasta yhteensä yli 600 EU-vaaliehdokasta allekirjoitti WWF:n sitoumuksen. Suomalaiset ehdokkaat loistavat eurooppalaisessa vertailussa; heitä on allekirjoittaneista ehdokkaista 60 kappaletta eli kymmenesosa. Suomi onkin yhdessä väkirikkaan Saksan kanssa toisella sijalla Italian jälkeen.

“Olemme iloisia suomalaisten ehdokkaiden aktiivisuudesta. Kehotamme suomalaisia äänestäjiä tarkistamaan WWF:n listan ennen äänestämistä sunnuntaina”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

“Suomenkin ympäristölainsäädännöstä noin 80 prosenttia päätetään EU:ssa. Tulevat EU-parlamentaarikot pääsevät päättämään asioista, jotka vaikuttavat suuresti ihmisten arkeen, kuten juomaveden laatuun tai ilman ja ruoan puhtauteen.”

EU:n alueella allekirjoittaneet 600 edustajaa edustavat kaikkia poliittisia ryhmiä. Vihreät ehdokkaat ovat olleet kaikkein aktiivisimpia, heitä on kaikista allekirjoittaneista noin kolmannes. Seuraavaksi aktiivisimpia ovat olleet sellaisten pikkupuolueiden edustajat, joilla ei toistaiseksi ole edustajia Euroopan parlamentissa. Myös vasemmistopuolueiden edustajat ovat liputtaneet ympäristön puolesta. Keskusta- ja oikeistopuolueiden edustajat puolestaan olleet varsin passiivisia.

“EU-vaaliehdokkaat voivat vielä perjantaina ja lauantaina allekirjoittaa sitoumuksen osoitteessa ep2014.wwf.eu/, jos asia on epähuomiossa jäänyt tekemättä. Äänestäjät puolestaan voivat lähettää viestejä omille ehdokkailleen ja rohkaista heitä allekirjoittamaan sitoumuksen”, kehottaa Liisa Rohweder.

WWF:n sitoumus sisältää seuraavat alatavoitteet:

Ilmastonmuutoksen torjunta
Siirtyminen resurssitehokkaaseen talouteen
Alkuperäisen luonnon häviämisen pysäyttäminen
Innostaminen kestävämpään ja terveempään kulutukseen
Vesistöjen puhtauden ja terveellisyyden turvaaminen
Ympäristönsuojelu ihmisten hyvinvoinnin turvaamiseksi maailmanlaajuisesti
Kestävän maataloustuotannon turvaaminen
Kalakantojen elinvoimaisuuden turvaaminen
Laittoman salametsästyksen ja puukaupan pysäyttäminen

Lisätiedot:
Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, puh. 040 8407461, [email protected]

Lue lisää:
ep2014.wwf.eu/

Sinua saattaa kiinnostaa