Va­paa­eh­toi­sia öl­jyn­tor­ju­jia tarvitaan Raahen seudulta

Raahessa rantojen puhdistus on käynnissä perjantaina sattuneen Rautaruukin öljyonnettomuuden jäljiltä. Nyt tarvitsemme tiistaiksi vapaaehtoisia rantaöljyntorjuntaan Raahen lähialueilta.

Vapaaehtoisten sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse: [email protected] maanantaihin 2.6. klo 21.00 mennessä.

Vapaaehtoiset kokoontuvat tiistaiaamuna 3.6. klo 9.00 Raahen pelastuslaitoksella osoitteessa Pajuniityntie 1, Raahe. Öljyntorjunta kestää luultavasti koko päivän iltaan asti. WWF korvaa matkoista aiheutuneet kustannukset kuitteja vastaan. Mukaan kannattaa ottaa juotavaa, eväät lounaaksi ja säänmukaiset varusteet (omat saappaat, päähine ja aurinkorasvaa). Vaatteet saattavat tahriintua.

Onnettomuudessa tehtaalta pääsi vuotamaan huoltotöiden yhteydessä yhteensä noin 13 tonnia raskasta polttoöljyä, josta 3–5 tonnia päätyi mereen. Maanantaina paikan päällä rantapuhdistustehtävissä oli yhteensä 75 henkilöä, joista 23 WWF:n vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkolaisia.

Raskas polttoöljy levisi mereen satama-alueen kautta, josta se on levinnyt ainakin Iso-Kraaselin, Kumpelen, Selkämatalan, Isomatalan ja Smittin saarten alueelle. Viranomaisten kartoituksessa havaittiin maanantaina noin 25 lievästi öljyyntynyttä vesilintua ja lokkia. Lisäksi paikalla on nähty muutama pahemmin öljyyntynyt lintu. Kaikki öljyyntyneet linnut ovat vielä lentokuntoisia, joten niitä ei saada kiinni. Lintujen pesua ei tästä syystä aloiteta tällä hetkellä.

Seuraa öljyntorjuntaa Twitterissä

Lue tiedotteita ja uutisia Raahen öljyonnettomuudesta:

3.6. Tilanne luultua pahempi Raahessa: vapaaehtoisten urakka jatkuu

3.6. Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi öljyntorjujaksi Raaheen

2.6. WWF:n vapaaehtoiset puhdistavat rantoja Raahen öljyonnettomuuden jäljiltä

1.6. Öljyonnettomuus Raahessa – vapaaehtoisia tarvitaan