WWF etsii jälleen Vuoden luontokirjaa

WWF Suomen jokavuotiseen Vuoden luontokirja -kilpailuun voi osallistua 27.10. kello 16.00 asti. Kilpailussa etsitään jo 37. kerran suomalaiskustanteista teosta, jossa luonnon- ja ympäristönsuojelun sanoma on vahvasti esillä. 

Voittajakirjan valinnassa kiinnitetään huomiota teoksen lukijaystävälliseen kieleen sekä ulkoasuun. Teoksen tulee olla suomalaiskustanne, mutta kirjan ei tarvitse käsitellä suomalaista luontoa, vaan myös ulkomaisista kohteista kertova teos voi tulla valituksi. Voittajateos valitaan marraskuussa ja palkinto julkistetaan kustantajan ja WWF:n tilaisuudessa marras-joulukuun vaihteessa.

Kilpailu on tarkoitettu teoksille, jotka on julkaistu 11.10.2013–10.10.2014. Tämän vuoden kilpailun määräajan jälkeen ilmestyvät teokset voivat osallistua vuoden 2015 kilpailuun.

WWF on palkinnut Vuoden luontokirjan vuodesta 1978. Vuoden 2013 luontokirjaksi valittiin Juha Laaksosen teos Pihan linnut ja pöntöt eloa pihapiiriin. Valitsijana toimi runoilija, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, jonka mukaan teos johdattaa lukijan inspiroivalla ja asiantuntevalla tavalla lintujen kiehtovaan maailmaan.

Tänä vuonna osallistuvia kilpailuehdokkaita lähetetään kolme (3) kappaletta merkinnällä “Vuoden Luontokirja/Linda Koskinen” 27. lokakuuta 2014 klo 16.00 mennessä osoitteeseen WWF, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Laita mukaan myös kustantajan yhteystiedot mahdollisia yhteydenottoja varten.

Lisätietoja:

Linda Koskinen, puh. 050 305 4423 tai [email protected]

WWF Suomen Vuoden luontokirja kilpailusta löydät lisää tietoa osoitteesta: wwf.fi/vuodenluontokirja