Soul valittiin kestävimmäksi kaupungiksi WWF:n kansainvälisessä kilpailussa

Etelä-Korean pääkaupunki Soul on valittu WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailun voittajaksi. Kansainvälisessä kilpailussa ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupungit raportoivat tavoitteitaan ja toimenpiteitään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Kilpailuun osallistui yhteensä 163 kaupunkia 16 maasta. Suomalaisosallistujat Espoo, Lahti ja Tampere selvisivät kilpailun finaaliin, ja Lahti valittiin maailman 16 parhaan kaupungin joukkoon.

Soul vakuutti asiantuntijatuomariston kunnianhimoisella uusiutuvan energian lisäämistavoitteella ja kestävillä liikenneratkaisuilla. Kaupunki panostaa tuntuvasti kaupunkilaisten aurinkoenergiamahdollisuuksiin, vähentää liikenteen päästöjä puhtaammilla polttoaineilla sekä lisää bussikaistoja ja kannustaa autojen yhteiskäyttöön. Soulin tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 10 miljoonalla tonnilla ja saavuttaa 20 prosentin sähköomavaraisuus vuoteen 2020 mennessä. Kaupunki sai toimistaan erityismaininnan jo viime vuoden kilpailussa, jolloin voiton vei Kapkaupunki.

”Soul on tärkeä malliesimerkki erityisesti Aasian nopeasti kasvaville kaupungeille, mutta myös koko muulle maailmalle. Kaupunkien roolia ilmastonmuutoksen torjunnassa ei voi liikaa korostaa, sillä niissä asuu yli puolet maailman väestöstä, ja kaupungeissa aiheutuu yli 70 prosenttia kaikista kasvihuonekaasupäästöistä. Kannustavia esimerkkejä tarvitaan myös joulukuussa järjestettävää Pariisin ilmastokokousta silmällä pitäen”, toteaa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Tuomariston valinnan lisäksi kilpailussa äänestettiin myös yleisön suosikki, joka on tänä vuonna Indonesian Balikpapan. Yleisö antoi suosikkikaupungeille ääniä ja parannusehdotuksia yhteensä yli 200 000. Suomalaiskaupungit pärjäsivät tässäkin kilpailussa hyvin keräten tuhansien äänien potin.

Lisätietoja:
pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, 040 840 7461
projektityöntekijä Jere Lehtomaa, WWF Suomi, 0400 422 659
http://www.panda.org/ehcc
http://www.welovecities.org

16 kilpailun parasta kaupunkia (aakkosjärjestyksessä):

 • Belo Horizonte, Brasilia
 • Córdoba, Espanja
 • Evanston, Yhdysvallat
 • Göteborg, Ruotsi
 • Hatyai, Thaimaa
 • Jakarta, Indonesia
 • Lahti, Suomi
 • Montería, Kolumbia
 • Pariisi, Ranska
 • Petaling Jaya, Malesia
 • Puebla, Meksiko
 • Singapore, Singapore
 • Soul, Etelä-Korea
 • Thane, Intia
 • Tshwane, Etelä-Afrikka
 • Vancouver, Kanada