Earth Hour -radiolähetys tarjoilee ruokaa ja musiikkia – artisteina Mira Luoti ja Nopsajalka

Mikä sopii parhaiten maailman suurimman kynttiläillallisen kyytipojaksi? Radio! Liity seuraamme lauantaina 19.3. kello 20–23 ja kuuntele WWF:n ja Radio Helsingin Earth Hour -lähetystä. Illallismusiikista vastaavat livenä Mira Luoti ja Nopsajalka. Lähetystä voi kuunnella missä päin maailmaa tahansa osoitteessa www.radiohelsinki.fi/kuuntele.

Kolmituntinen lähetys on kattaus hyvää musiikkia livenä ja levyltä sekä keskustelua ruoasta. Miksi on ympäristön kannalta merkityksellistä, mitä laitamme suuhumme? Pitääkö kaikkien ryhtyä kasvissyöjiksi, jotta maailma pelastuu? Miksi ruokaan liittyy niin paljon intohimoja? Miten uudet tuotteet vaikuttavat kulutustottumuksiimme?

Ruoan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista ovat keskustelemassa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja projektikoordinaattori Stella Höynälänmaa. Earth Hourin etenemisestä meillä ja maailmalla raportoi WWF:n Earth Hour -koordinaattori Suvi Salminen. Ajankohtaisia näkökulmia ruokaan tarjoilevat uuden kasviproteiinin, nyhtökauran, kehittäjä Maija Itkonen, villiyrtteihin erikoistunut kokki Sami Tallberg, Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen johtaja Piia Jallinoja sekä Fazerin tuotekehitys- ja gastronomiajohtaja Marianne Nordblom.

Ohjelman juontavat Top Chef -ohjelmaa luotsannut kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinta sekä Radio Helsingin aalloilta tuttu Tuuli Hongisto.

Voita paikka illallispöydässä itsellesi ja ystävällesi

Radiolähetyksen aikaan myös Radio Helsingin toimituksessa istutaan iltaa ystävien seurassa – ja nautitaan ilmastoystävällisestä illallisesta. Järjestämme arvonnan, jonka palkintona on paikka kahdelle illallispöytään seuraamaan Mira Luodin ja Nopsajalan live-esiintymisiä sekä radiolähetyksen tekoa.

Kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.bitly.com/EH-kisa.

Earth Hour on maailman suurin kynttiläillallinen

WWF:n Earth Houria vietetään Suomessa tänä vuonna teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Yhteensä noin 60 prosenttia ruuan ilmastovaikutuksista aiheutuu alkutuotannosta, ja selkeästi suurin osuus ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruuan tuotantoon.

Yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista on valita lautaselle useammin kasviksia tai kestävästi pyydettyä kalaa lihan sijaan. Earth Hour -kampanjasivustolta löytyy herkullisia ideoita ilmastoystävällisiin illallisiin: earthhour.fi.

Lisätietoja:
tiedottaja Kaisa Ryynänen, WWF, p. 050 345 5307, [email protected]
Earth Hour -koordinaattori Suvi Salminen, WWF, p. 050 520 8918, [email protected]

WWF:n ja Radio Helsingin Earth Hour -livelähetystä voi kuunnella verkossa osoitteessa www.radiohelsinki.fi/kuuntele tai taajuuksilla 98,5 MHz (Helsingissä) ja 94,4 MHz (pääkaupunkiseudun pohjois- ja itäosissa). Elisan ja DNA:n kaapeliverkossa taajuus on 104 MHz.

Ilmoittautuminen, tapahtumat ja ideoita Earth Hourin viettoon: www.earthhour.fi

Earth Hour -kampanjakuvat: https://www.dropbox.com/sh/pam0lurd5jftfpr/AABOuhpCLevHcNXl83BgLdM7a?dl=0. Kuvien yhteydessä mainittava kuvaajatieto Aki-Pekka Sinikoski / WWF.