Kysely: WWF:n Earth Houriin osallistui 1,6 miljoonaa suomalaista

WWF:n teettämään kyselytutkimukseen vastanneista reilu kolmasosa kertoi osallistuneensa lauantaina 19. maaliskuuta vietettyyn ilmastotapahtuma Earth Houriin. Osuus vastaa noin 1,6 miljoonaa suomalaista.

Maantieteellisesti ahkerimmin Earth Houriin osallistuttiin Keski-Pohjanmaalla, jossa yli kaksi kolmasosaa vastaajista kertoi ottaneensa osaa maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan. Osallistuminen oli runsasta myös Satakunnassa, Etelä-Karjalassa ja Keski-Suomessa, joissa yli puolet ilmoitti osallistuneensa. Vähiten Earth Hourista innostuttiin Etelä-Savossa, Kainuussa ja Lapissa. Näissä maakunnissa vain viidennes yli 15-vuotiaista kertoi osallistuneensa tapahtumaan.

Vertailu viime vuonna tehtyyn vastaavaan tutkimukseen osoittaa, että Earth Hour on kasvanut entisestään. WWF:n Earth Hour näyttääkin vakiinnuttaneen paikkansa myös Suomessa yhtenä suurimmista vuosittain toistuvista tapahtumista.

Earth Houria vietettiin tänä vuonna maailmanlaajuisesti jo kymmenettä kertaa. Mukana oli yhteensä ennätykselliset 178 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Suomessa Earth Houria vietettiin teemalla Maailman suurin kynttiläillallinen. Teemalla haluttiin herättää keskustelua ruoan ilmastovaikutuksista ja innostaa niin yksityishenkilöitä kuin ravintoloita kattamaan pöytään ilmastoystävällistä ruokaa.

Kyselytutkimuksen teki TNS Gallup Oy. Kyselyyn vastasi 1001 yli 15-vuotiasta mannersuomalaista, ja otos on valtakunnallisesti edustava.

Katso videolta, miten Earth Houria vietettiin Helsingin Ilmastokadulla – Suomen suurimmassa Earth Hour -tapahtumassa!

Lisätietoja:

tiedottaja Kaisa Ryynänen, WWF, p. 050 345 5307, kaisa.ryynanen@wwf.fi, www.earthhour.fi

Kuvia ja videoita Earth Hourista Suomessa: https://www.dropbox.com/sh/mllm79e1a0iwuqx/AAC5za89BVhUVIc_Vpw5ndi-a?dl=0 sekä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #EarthHourSuomi

Kuvia ja videoita Earth Hourista maailmalla: https://www.earthhour.org/media-centre ja https://www.flickr.com/photos/earthhour_global/albums

Mikä Earth Hour?
WWF:n Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. WWF:n Earth Houria vietetään seuraavan kerran lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30.