WWF:n Äänilive muutti ulkosaaristoon – luonnon ääniä kuultavissa nyt myös VR:n junissa

Osoitteessa luontolive.wwf.fi pääsee nyt kuuntelemaan saaristoluonnon sointia, kun WWF aloitti suoran lähetyksen Porvoon edustalla sijaitsevalta ulkoluodolta. Myös junamatkustajat pääsevät nauttimaan Itämeren aaltojen äänistä ja lintujen laulusta, sillä VR soittaa tallenteita Luontolivestä usean viikon ajan rannikkokaupunkien junissa.

Veimme ääniliven mikrofonin Porvoon edustalla sijaitsevalle ulkoluodolle.

”Ääniliven avulla haluamme viedä ihmiset äänimatkalle saaristoon. Uskomme, että Itämeren upean äänimaiseman tuominen ihmisten koteihin, toimistoihin, kuulokkeisiin – ja nyt myös juniin – on mainio tapa muistuttaa rakkaan meremme ainutlaatuisuudesta ja sitä uhkaavista ongelmista”, WWF:n meriasiantuntija Anna Soirinsuo sanoo.

WWF:n Luontoliven ääniliven sointi tulee tältä luodolta.

WWF:n Ääniliven mikrofoni on sijoitettu pesimälinnustoltaan arvokkaalle ja monipuoliselle ulkoluodolle. Suorassa lähetyksessä voi kuulla esimerkiksi useita tiira- ja lokkilajeja, haahkoja, pilkkasiipiä, lapasotkia ja tukkakoskeloita. Lisäksi saaren rantavesissä voivat viihtyä monet kahlaajat, kuten meriharakka, punajalkaviklo ja tylli. Saaristoluonnolle tyypillisen linnuston lisäksi äänimaailman luovat tuulen humina ja Itämeren mainingit.

Porvoon edustan ulkoluodolle mikrofoni siirrettiin Helsingin Vallisaaresta, jonka laululinnusto ilahdutti Ääniliven kuuntelijoita alkukesästä.

Muusikko ja ääniteknikko Eetu Pylkkänen säätää ääniliven lähetysjärjestelmää ulkoluodolla Porvoossa.

VR tuo luonnon lähemmäs tuhansia junamatkailijoita

Moni junamatkustaja pitää maisemien katselua mukavimpana ajanvietteenä reissatessaan. Nyt Suomen luonto tuodaan maisemien lisäksi myös matkustajien kuunneltavaksi.Tallenteita WWF:n Äänilivestä pääsee kuulemaan junissa 25.6. alkaen Kotkassa, Hangossa, Porissa, Vaasassa ja Oulussa. Saaristoluonnon äänet haluttiin sijoittaa rannikkoalueen kaupunkeihin, joissa meri on läsnä myös maisemassa.

”WWF:n Äänilive tarjoaa meille mahdollisuuden ilahduttaa asiakkaitamme ja tuoda luonto lähemmäs junamatkailijoita. Toivomme, että saaristoluonnon äänimaisema rauhoittaa ja viihdyttää kesäisessä Suomessa matkaavia sekä muistuttaa samalla ympäristöarvoista”, kertoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Ilmastoystävällisyys on junaliikenteen vahvuus – juna tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot.

”Julkisen liikenteen käyttäminen yksityisautoilun sijaan vähentää autonrenkaista irtoavien synteettisten kumihiukkasten joutumista mereen ja hillitsee Itämertakin uhkaavaa ilmastonmuutosta”, WWF:n Anna Soirinsuo sanoo.

Äänilive on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua. Luontoliven nettisivuilla voi seurata suoria video- ja äänilähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä osoitteessa luontolive.wwf.fi voi seurata metsäpeurojen ja liito-oravan elämää. WWF avasi Luontolive-sivuston huhtikuun puolivälissä. Katselu- ja kuuntelukertoja on kertynyt tähän mennessä noin kaksi miljoonaa.

WWF on toteuttanut Ääniliven lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaavat Live Eye, Pukki Visuals, BCaster ja Frantic. Mikrofonin paikka on valittu yhdessä Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa.

Äänilive osoitteessa luontolive.wwf.fi/aanilive

Luontoäänet junissa:

Kotka, 25.6.-1.7.

Hanko, 2.7.-8.7.

Pori, 9.7.-15.7.

Vaasa, 16.7.-22.7.

Oulu, 23.7.-29.7.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Viestinnän asiantuntija Joonas Fritze, 040 840 8500, [email protected]

Viestintäasiantuntija Julia Piirainen, yhteydenotot VR:n mediadeskin kautta, 03070123