Vieraslajitalkoot

Talkoot keskittyvät vieraslajien torjunnan kautta luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen. Samalla luonnossa oleskelu lisää sekä kehon että mielen hyvinvointia.

Vieraslajit ovat eläin-, kasvi- ja sienilajeja, jotka ovat levinneet ihmisen tahallisen tai tahattoman toiminnan seurauksena luontaisilta esiintymisalueiltaan uusiin sijainteihin. Haitalliset vieraslajit uhkaavat maassamme luontaisesti esiintyviä lajeja. Maailmanlaajuisesti vieraslajeja pidetään toiseksi merkittävämpänä uhkana luonnon monimuotoisuudelle heti elinympäristöjen tuhoutumisen jälkeen.

Vieraslajien torjuntatalkoisiin osallistumalla pääset helpottamaan täällä luontaisesti esiintyvien eliölajien tilannetta ja turvaamaan näin ollen luonnon monimuotoisuutta. Talkoista löydät samanhenkistä juttuseuraa ja saat ohessa tehokasta hyötyliikuntaa. Tasapainoisempi luonto tarjoaa jokaiselle myös paremmat virkistäytymismahdollisuudet.

Ilmoittaudu WWF:n vieraslajitalkoisiin tapahtumakalenterin kautta!

Alhaalta löydät lisätietoa vieraslajitalkootoiminnastamme.

Tietoa WWF-talkoista

WWF toteuttaa vieraslajien torjuntaa vapaaehtoisvoimin Uudenmaan alueella alkukeväästä pitkälle syksyyn. Vieraslajien poistamista suunnataan arvokkaille luonnonsuojelualueille sekä niiden välittömään läheisyyteen.

Järjestämme varsinaisten vieraslajitalkoiden lisäksi perinne- ja uuselinympäristöön sijoittuvia luonnonhoitotalkoita, joihin kuuluu merkittävänä osana vieraslajien hävittäminen. Yhteistyökumppaneina toimivat tällä hetkellä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä Helsingin luonnonsuojeluyhdistys.

WWF:n vieraslajitalkoiden kohdelajeihin kuuluvat jättipalsami, komealupiini, kurtturuusu, japanintatar ja kanadanpiisku.

Vieraslajien torjunnassa tärkeää on oikea-aikaisuus, toistuvuus ja sopiva poistamistekniikka huomioiden kunkin hävitettävän vieraslajin leviämisomaisuudet. 

Katso videolta, miten tunnistat vieraslajin:

Tule mukaan talkoisiin!

Talkoissa pääset auttamaan luontoa torjumalla haitallisia vieraslajeja.

WWF:n tapahtumakalenteriin

Tule mukaan talkoisiin!

Talkoissa pääset auttamaan luontoa torjumalla haitallisia vieraslajeja.