Vaikutusta VIDEOilla

Videobloggaaja Soikku on esikuva nuorille

”Olen kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa”, toteaa videobloggaaja Sonja ”Soikku” Hämäläinen, 24. Hänen kanavaansa seuraa YouTubessa yli 150 000 ihmistä, ja kanavalla julkaistuja videoita on katsottu yhteensä yli 20 miljoonaa kertaa.

Soikun tyypillinen seuraaja on noin 13-vuotias tyttö, ja osa kertoo Soikun olevan heille kuin sisko. Katsojien luottamus tuntuu hyvältä, koska Soikku on videoissa rehellisesti oma itsensä. Hän tietää olevansa monille seuraajilleen esikuva. Paras tapa vaikuttaa nuoreen yleisöön onkin Soikun mukaan positiivisen esimerkin näyttäminen.

Luonto on ollut Soikulle tärkeä arvo lapsuudesta asti. Erityisen lähellä videobloggaajan sydäntä ovat tiikerit ja sademetsät, joiden suojelua hän tukee WWF:n sademetsäkummina. Ympäristöystävällisyys näkyy myös arjen valinnoissa:

”En esimerkiksi syö punaista lihaa. Pyrin tekemään muutenkin mahdollisimman kestäviä ruokavalintoja ja ostamaan kaupasta mahdollisimman vähän kaikkea turhaa. Lenkkeillessäni päivittäin metsässä muistan, miksi luontoa on tärkeää suojella.”

Soikun YouTube-kanava:
youtube.com/soikkuu