Seuraajat inspiroivat somevaikuttaja Sita Salmista ympäristötekoihin: ”Voin saada teoillani aikaan moninkertaisen vaikutuksen”

Sita Salminen tunnetaan vaikuttajana, joka ei pelkää käsitellä yhteiskunnallisia aiheita. Hän kannustaa seuraajiaan tekoihin luonnon ja ilmaston puolesta myös tämän vuoden Earth Hourissa.

28-vuotiaalla Sita Salmisella on juhlavuosi: tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun rovaniemeläislähtöinen Salminen aloitti bloggaamisen. Nyt hän on yksi Suomen suosituimmista somevaikuttajista. Salmisen elämää seuraa Instagramissa yli 100 000 ihmistä, ja YouTubessa hänellä on lähes 140 000 seuraajaa. Hän juontaa myös suosittua POKS-podcastia yhdessä Veronica Verhon kanssa.

”Maailmankuvani on näiden kymmenen vuoden aikana laajentunut ja sisällöt muuttuneet sen mukana”, Salminen kertoo.

Salmisen sisällöt käsittelevät muun muassa mielenterveyttä, ihmisoikeuksia ja ilmastonmuutosta. Mukaan mahtuu myös hassuttelua ja arkisia juttuja.

”Ihmisiä kiinnostavat somessa yhä enemmän syvällisemmät, arvoihin liittyvät asiat. Toki kaikki tarvitsevat elämäänsä hassuja koiravideoita, mutta iso osa seuraajistani on tykästynyt juuri siihen, että puhun avoimesti itselleni tärkeistä aiheista.”

Luonto ja ilmasto näkyvät Salmisen somekanavissa tasaisin väliajoin. Eniten teema on esillä ruuan näkökulmasta. Salminen on kasvissyöjä ja innokas kotikokki, joka jakaa mielellään suosikkireseptejään. Hän on puhunut myös ruuantuotannon vaikutuksista ilmastoon ja luontoon.

”Minua innostaa se, että parin napinpainalluksen päässä on valtava yleisö, jonka voin tavoittaa. Voin saada teoillani aikaan moninkertaisen vaikutuksen, ja se on motivoinut minua kestävämpiin valintoihin. Haluan näyttää esimerkkiä.”

Kasvisruuan lisäksi Salminen on puhunut muun muassa pikamuodista, maata pitkin matkustamisesta ja luonnon merkityksestä ihmisille. Kahtena edellisenä syntymäpäivänään Salminen on perustanut WWF:n Omakeräyksen, jossa kuka tahansa saa lahjoittaa yhteiseen pottiin. Viimeisin keräys tuotti WWF:n ilmastotyölle yli 8 000 euroa.

”Ilmasto- ja ympäristöasiat koskettavat jokaista. Kaikki, mitä saamme tehtyä luonnon ja ilmaston puolesta, on plussaa. Omakeräys on myös ihanan yhteisöllinen tapa toimia, kun voi seurata yhteisen lahjoituksen kertymistä.”

Yhteisöllisyys on läsnä myös Earth Hourissa. Tapahtumassa kannustetaan tekemään lupaus planeetan puolesta, ja siihen myös Salminen rohkaisee.

”Olen viettänyt Earth Houria aiemminkin, ja nyt toivon, että saan innostettua mahdollisimman monet mukaan. Me kaikki voimme tehdä jotain ilmaston ja luonnon hyväksi.”

Earth Houria vietetään lauantaina 27. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Sammuta valot ja tee lupaus planeetalle osoitteessa earthhour.fi.

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!

Lahjoita alk. 10 €/kk

Auta Ilmasto-kummina

Kummina tuet poliittista vaikuttamistyötämme sekä ilmastonmuutoksesta kärsivien lajien ja elinympäristöjen suojelua koko kansainvälisen verkostomme voimin. Nyt on kiire toimia yhdessä!