Pinnalla nyt! Tutustu WWF:läisten kevätvinkkeihin

Pinnalla nyt -palstalla WWF:n työntekijät antavat vinkkejä kevääseen. Nyt suositellaan muun muassa pilkkimistä, uusien kasvisten kokeilua ja lintubongausta.

 • Aurinkoiselle pilkkireissulle

  Kevättalvella auringonvalo lisääntyy ja on oivat ulkoilukelit. Silloin voi lähteä tavoittelemaan lähikalaa pilkkiongella. Pilkkimisessä yhdistyy ulkoilu, liikunta, lähiluonnon ja säätilojen havainnointi ja lähiruoka.

  Manu Vihtonen, suojeluasiantuntija

 • Kasviksista kevään tuntua

  Aloitin alkuvuodesta 25 kasvista viikossa -haasteen. Luku voi kuulostaa suurelta, mutta sen saavuttaa yllättävän helposti! Vinkkejä kasvisten hyödyntämiseen löytää esimerkiksi WWF:n luonnonystävän resepteistä.

  Emma Viitanen, hankekoordinaattori

 • Kerää roskat kävelyllä

  Tee kevään hyvä työ nappaamalla roskapussi kävelylle mukaan! Lintujen livertäessä voi noukkia roskat matkaan kinoksista ja estää roskien päätyminen sulamisvesien mukana vesistöihimme.

  Viivi Kaasonen, suojeluasiantuntija

 • Kaupunkiloma kotimaassa

  Kevät sopii kaupunkien luonto- ja kulttuurikohteisiin tutustumiseen. Monet kaupungit ja kaupalliset toimijat tarjoavat oivaltavia oppaita tutuiksi luulemiimme kohteisiin. Omat suosikkini ovat cityspotting ja Turun kulttuurikuntoilureitit.

  Visa Tuominen, kansainvälisen kehityksen asiantuntija

 • Lintubongailua

  Voit keväällä havaita monia mielenkiintoisia lintulajeja lähimetsässä, puistossa tai jopa kotipihalla. Ota kiikarit mukaan kävelylle. Lintukirja auttaa tunnistamisessa.

  Juho Talja, digitaalisen viestinnän asiantuntija