Kesän parhaat grilliruuat

Kesän herkullisimpien reseptien salaisuus on yksinkertainen. Grilli täyttyy kesäkauden mehevimmillä kotimaisilla kasviksilla ja lähivesien tuoreilla pikkukaloilla. Näissä resepteissä Suomen suven klassikot yhdistyvät Lähi-idän, Etelä-Amerikan ja Meksikon bravuureihin.

Luonnonystävä suosii kesämenussa kasviksia ja kasviproteiinituotteita, joiden ympäristövaikutukset ovat vähäisiä. Kalaruuan vastuullisuuden voi varmistaa WWF:n Kalaoppaasta, mutta hyvä muistisääntö on, että lähivesien pienet kalat ovat usein luonnon kannalta paras valinta. Maailman metsistä kesäkokki voi huolehtia valitsemalla jälkiruokiin mahdollisimman vastuullisesti tuotettua suklaata ja kaatamalla kuppeihin sertifioitua kahvia.

Grillatut fajitat

Jos kaipaat jotakin mutkatonta mutta herkullista grillattavaa, niin kokeile fajitoja. Paista täytteet parilatasolla ja grillaa tortillalättyihin makuraidat. Anna jokaisen syöjän täyttää oma annoksensa. Kasviproteiini, kuten soijasuikaleet tai tofu, ovat huomattavasti lihaa ekologisempi vaihtoehto.

Tutustu reseptiin

Grillatut fajitat

Jos kaipaat jotakin mutkatonta mutta herkullista grillattavaa, niin kokeile fajitoja. Paista täytteet parilatasolla ja grillaa tortillalättyihin makuraidat. Anna jokaisen syöjän täyttää oma annoksensa. Kasviproteiini, kuten soijasuikaleet tai tofu, ovat huomattavasti lihaa ekologisempi vaihtoehto.

Paistetut muikut, grilliperunat ja tillichimichurri

Muikkujen kanssa tarjoillaan grillattuja perunoita ja tillistä tehtyä kastiketta. Muikkua elää suurissa järvissä ja merenlahdissa lähes kaikkialla Suomessa. Suomalainen muikku onkin hyvä valinta ruokapöytään, sillä kalastus ei yleisesti ottaen uhkaa Suomen muikkukantoja.

Tutustu reseptiin

Paistetut muikut, grilliperunat ja tillichimichurri

Muikkujen kanssa tarjoillaan grillattuja perunoita ja tillistä tehtyä kastiketta. Muikkua elää suurissa järvissä ja merenlahdissa lähes kaikkialla Suomessa. Suomalainen muikku onkin hyvä valinta ruokapöytään, sillä kalastus ei yleisesti ottaen uhkaa Suomen muikkukantoja.

Mezesalaatti

Ravintolamaailmasta tuttu mezesalaatti on helppo valmistaa kotikeittiössä. Se vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on niin mahtava, että se sopii myös vierastarjottavaksi. Salaattiin voi grillata kasviksia sesongin mukaan. Kokeile esimerkiksi litteitä herneenpalkoja, retiisejä tai sieniä – monipuolisesti kasviksista nauttiminen on hyväksi niin ympäristölle kuin terveydellekin.  

Tutustu reseptiin

Mezesalaatti

Ravintolamaailmasta tuttu mezesalaatti on helppo valmistaa kotikeittiössä. Se vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on niin mahtava, että se sopii myös vierastarjottavaksi. Salaattiin voi grillata kasviksia sesongin mukaan. Kokeile esimerkiksi litteitä herneenpalkoja, retiisejä tai sieniä – monipuolisesti kasviksista nauttiminen on hyväksi niin ympäristölle kuin terveydellekin.  

Grillibanaanit

Tee Reilun kaupan banaaneista helppo herkku. Höystä banaanit tummalla suklaalla ja paista sen verran, että suklaa sulaa. Valitse kaupassa vastuullisuusmerkittyä suklaata. Tuttujen suklaabrändien kestävyyttä voi vertailla järjestöjen suklaapisteytyksen avulla osoitteessa www.chocolatescorecard.com.

Tutustu reseptiin

Grillibanaanit

Tee Reilun kaupan banaaneista helppo herkku. Höystä banaanit tummalla suklaalla ja paista sen verran, että suklaa sulaa. Valitse kaupassa vastuullisuusmerkittyä suklaata. Tuttujen suklaabrändien kestävyyttä voi vertailla järjestöjen suklaapisteytyksen avulla osoitteessa www.chocolatescorecard.com.

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.