Grillatut fajitat

Jos kaipaat jotakin mutkatonta mutta herkullista grillattavaa, niin kokeile fajitoja. Paista täytteet parilatasolla ja grillaa tortillalättyihin makuraidat. Anna jokaisen syöjän täyttää oma annoksensa. Kasviproteiini, kuten soijasuikaleet tai tofu, ovat huomattavasti lihaa ekologisempi vaihtoehto.

4
25 min

Ainekset

400 g kasvipohjaisia, broilerinkaltaisia suikaleita tai tofua
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
1–2 rkl luomu tacomausteseosta
suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun

pieniä tortillalättyjä, salaattia, vegaanista (chili)majoneesia, tomaattisalsaa, korianteria

Valmistusohje

  1. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi paprika.
  2. Kuullota sipulit ja paprika öljyssä grillin parilatasolla tai paistinpannulla kypsäksi. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tacomausteella.
  3. Paista tortillalätyt grillissä tai paistinpannulla. Täytä tortillat kasvisseoksella. Viimeistele salaatilla, majoneesilla, salsalla ja korianterilla. Purista halutessasi päälle vielä limettimehua.

Vinkki! Grillaa fajitoiden sisään muitakin kasviksia. Esimerkiksi kesäkurpitsa sopii hyvin paprikan makupariksi.

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.

Tilaa tästä

Tilaa WWF:n ruokakurssi sähköpostiisi

Tilaa maksuton ruokakurssi, opit kokkaamaan täydellisen täyteläistä ja ympäristöystävällistä kala- ja kasvisruokaa.