Paluu juurille

Kotimaiset juurekset tuovat joulupöytään raikkautta, väriä ja makua. Täydellinen pari näille avomaalla kasvaneille aarteille on muualla maailmassa jo vuosituhansia käytetty tofu.

Suomessa lanttua on valmistettu joulupöytään tiettävästi 1700-luvulta asti. Perinteisen lanttulaatikon lisäksi juureksen makeus pääsee oikeuksiinsa uunissa paahtamalla. Lantun makupariksi sopivat hyvin esimerkiksi karamellisoidut pähkinät ja jauhettu inkivääri. Myös muiden tuttujen joulujuuresten, kuten punajuuren, maku paranee entisestään paahtamalla. Sekin on kuulunut meillä ruokapöytään jo vuosisatojen ajan. 

Kasvisten kaveriksi sopii kevyt, mehevä ja proteiinipitoinen tofu, joka on valmistettu kaikessa yksinkertaisuudessaan vedestä ja soijapavusta. Vaikka tofulla ei ole pohjoismaisessa joulussa vielä pitkää historiaa, ei sen perinteikkyys kalpene juuresten rinnalla. Kiinassa tofua on käytetty jo yli 2000 vuotta. 

Hasselbackan punajuuret, sitruunalinssit ja persiljapesto

Tutustu reseptiin

Hasselbackan punajuuret, sitruunalinssit ja persiljapesto

Sienisalaattisuupalat

Tutustu reseptiin

Sienisalaattisuupalat

Mantelinen joulutofu

Tutustu reseptiin

Mantelinen joulutofu

Vaahterasiirappilantut

Tutustu reseptiin

Vaahterasiirappilantut