Mantelinen joulutofu
Kasvisten kaveriksi sopii mehevä ja proteiinipitoinen tofu. Vaikka tofulla ei ole suomalaisessa joulussa vielä pitkää historiaa, ei sen perinteikkyys kalpene juuresten rinnalla. Kiinassa tofua on käytetty jo yli 2000 vuotta.
Ainekset
270 g maustamatonta tofua (Jalotofu)
1 pienen sitruunan raastettu kuori
¼ dl sitruunamehua
2–3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua tilliä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl vaaleaa siirappia
Kuorrute
2 dl kaurakermaa
½ dl mantelilastuja
2 rkl korppujauhoja
½ pienen sitruunan kuori
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
3 rkl mantelilastuja
- Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja taputtele ne kuiviksi keittiöpyyhkeellä.
- Raasta kulhoon sitruunankuori. Lisää sitruunamehu, rypsiöljy, mausteet ja siirappi. Pyörittele tofuviipaleet marinadissa ja asettele ne limittäin pieneen uunivuokaan.
- Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja kaada kuorrute tofuviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes manteleissa on kaunis väri.
Suomen luonto tarvitsee hyväntekijöitä – osallistu joulukeräykseen
Suomalainen luonto on antanut meille paljon, sukupolvesta toiseen. Nyt se tarvitsee apuamme enemmän kuin koskaan. Yritys- ja yksityislahjoittajien tuella suojelemme luonnon monimuotoisuutta ja taistelemme ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.