Hyväntekoa huumorilla

”En unelmoi pitkistä ulkomaanmatkoista, vaan kannustan kaikkia kotimaanmatkailuun. Mutta ehkä eläkkeellä minäkin voin lähteä hidastempoiselle maailmanympärysmatkalle. Voisin sitten pyöräillä Tansaniaan. Toivottavasti siellä on silloin vielä norsuja jäljellä”, toteaa näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen.

Hän on monelle tuttu tv-sarjoista Hyvät ja Huonot Uutiset ja Siskonpeti. Omasta arjestaan sketsien ideoita ammentava Lahtinen kertoo, että roolihahmo aukeaa joskus itselle paremmin, jos sen nimeää esimerkiksi kissamaiseksi.

Uhanlaisten lajien salametsästys kauhistuttaa eläinrakasta Lahtista. Siksi hän halusi yhdessä Siskonpeti-kollegansa Jarkko Niemen kanssa lähteä tukemaan WWF:n salametsästyksen vastaista työtä. ”On järkyttävä ajatus, että norsut voivat kadota ennen kuin lapseni ovat täysi-ikäisiä!”

Lahtinen ja Niemi lähestyivät tätä vakavaa ongelmaa heille ominaisella tavalla – huumorilla höystäen. Lopputulos, salametsästyksen problematiikkaa käsittelevä sketsisarja, on nähtävissä WWF Suomen Youtubessa.

Niina Lahtisen Instagram-tili: @niinalahtinen

Niina Lahtisen ja Jarkko Niemen yllä olevat Näpit irti sarvestani ja Näpit irti mirristäni -paidat ovat ostettavissa WWF:n verkkokaupasta.

Juttu on julkaistu WWF-lehden numerossa 4/2015.