Toimitusjohtaja pelasti Norppaliven

Janne Neuvonen johtaa yritystä, joka toi WWF:n livelähetykset mobiilisovellukseen. Hän myös korjasi Norppaliven kameran viime hetkellä.

WWF avasi Norppaliven toukokuussa 2016. Suora lähetys Saimaan rantakiveltä nousi nopeasti ilmiöksi: sitä katsottiin vajaan kuukauden aikana yli kaksi miljoonaa kertaa. Suosio on jatkunut seuraavinakin vuosina. Pullervo-norpasta ei kuitenkaan olisi tullut koko kansan ihastusta ilman Janne Neuvosta.

Vaikka Norppaliven kameraa oli testattu tuntikaupalla ennen ensimmäistä asennuskertaa, tositilanteessa tekniikka petti. Kamera saatiin toimimaan vasta, kun WWF:n pitkäaikainen yhteistyökumppani Juha Taskinen nouti Neuvosen paikalle veneellä. Tuolloin muun muassa antenneja ja valvontakameroita myynyttä yritystä johtanut Neuvonen löysi nopeasti vian. Diagnoosi: sähköjohdosta oli hankautunut poikki yksi ainoa säie kameraa asennettaessa.

Neuvonen on jatkanut WWF:n avustamista suorien luontolähetysten toteuttamisessa. Hän on hankkinut kamerat, auttanut niiden asentamisessa ja toiminut tärkeänä neuvonantajana teknisiä haasteita ratkottaessa.

Uusin yhteistyön muoto on Neuvosen perustaman startup-yritys BCasterin WWF:lle tekemä Luontolive-sovellus, jonka kautta muun muassa saimaannorppien ja kalasääskien elämää voi seurata kätevästi kännykällä.

”WWF:n kanssa tehty yhteistyö sai minut ymmärtämään, kuinka tärkeää työ luonnon ja eläinten hyväksi on. Koen, että yksi missioistani on auttaa ihmisiä ymmärtämään luonnon arvo ja haavoittuvuus kuvien ja videon avulla”, Neuvonen sanoo.